Geçtiğimiz günlerde U21 takımının otobüsüne taşlı saldırı yapılan Çaykur Rizespor, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı.
Çaykur Rizespor’dan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Artık futbol; güzellikleri ile yaşansın istiyoruz.
Çaykur Rizespor U21 ekibimiz, 19 Nisan Pazar günü saat 13.00’de İstanbul deplasmanında U21 Ligi 27. Hafta karşılaşmasında İstanbul Başakşehir U21 ekibiyle oynadığı karşılaşma ardından Rize dönüşü sırasında Trabzon’un Araklı İlçesinde taşlı saldırıya uğraması hem bizi hem de futbol kamuoyunu üzmüştür. Böyle olaylar futbola yakışmıyor ve şiddetle kınıyoruz. Biz bu olayın takipçisi olacağız.
Olay ardından aynı gece Trabzon’a gelen A takımımız gereken tedbirler alındıktan sonra Rize’ye ulaşmıştır. Bu konuda bize yardımcı olan emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Böyle şeyler olmasın; sporda şiddet yaşanmasın. Yaşanan bu olay ardından hemen gerekli merciler ile irtibata geçerek faillerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Olayın takipçisi olacağız. Yetkililer ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. En kısa zamanda olayın aydınlığa kavuşmasını suçluların yakalanmasını diliyoruz.
Çaykur Rizespor yönetimi, teknik ekibi, futbolcuları ve taraftarımız her sezon çizgimiz ile fair-play kurallarına dikkat ettiğimiz bütün spor kamuoyunun takdiridir. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Futbolu artık güzellikleri ile yaşmalıyız.
Tüm konsantrasyonumuzla Kasımpaşa ve Karabük maçlarını düşünmeye başladık. A Takımımız bugün 16:00’da yapacağı antrenmanla Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürecek. Hedefimiz önümüzdeki iki maçta galip gelmektir. Zor iki müsabaka olacak ama biz iyi bir ekibiz. Takımımıza güveniyoruz. Taraftarımız hem kendi sahamızda hem deplasman maçında bizi yalnız bırakmayacaktır. Onlarında desteği ile bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz."