Her yıl eğitim ve öğretim tatilinin başladığı dönemin ardından, Çaykurspor Futbol Kulübünün düzenlemiş olduğu, yaz futbol okuluna katılmak isteyen öğrencilerin seçmeleri için Çaykurspor Kulübü futbol tesislerinin bulunduğu, Çaykur Anatamir fabrikası yanındaki futbol tesislerinde ki kayıtlara başlandı. 

Çaykurspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Çaykur Anatamir Fabrikası yanındaki, Çaykur Sentetik cim sahamızda 10 yılı aşkındır, yeteneği olan çocuklarımızı, Çaykur Rizespor takımının alt yapısına ve gelecekte ’de Türk futboluna kazandırmak için ücretsiz ve servisli devam eden, Çaykurspor yaz futbol okulu seçmelerine bu yaz tatilinde, 2002-2003-2004-2005-2006 ve 2007 doğumlu çocuklarımızın, Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00’da, Çaykurspor Kulübü futbol tesislerinin bulunduğu, Engindere Mahallesi, Çaykur Anatamir Fabrikası yanındaki tesislerimize davet ediyoruz. Tatille birlikte başlayacak olan, Yaz Futbol okulu eğitimlerimiz, okulların başlamasına yakın sona erecektir. ”denildi. 

Çaykurspor Kulübü Derneğinden yapılan açıklamada, Cumartesi ve Pazar günleri gündüz saat 10'da yaz futbol okuluna katılacak olan çocukların aileleri tarafından seçmelere getirilmeleri istendi. Yaz futbol okulu için çocuklara ulaşım için kulüplerine ait araçlarla ücretsiz ulaşım imkanı tanıdıklarını, yaz futbol okuluna katılacak olan çocukları şehri merkezinde daha önceleri olduğu gibi, tespit edilen belli noktalarda verilen gün ve saatte alınıp, futbol eğitimi sonunda, aynı güzergahtan alındıkları noktaya indirileceklerini ifade ettiler. Rize Belediyesi önünden, Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00’da Çaykurspor'a ait otobüsle çocukların Çaykurspor Sentetik futbol sahasına getirip, götürüldüklerini bildirdiler. Yetkililer, yaklaşık 10 yılı aşkındır, her yaz sezonu tatilinde hafta sonları 300 yakın çocuğa hiç bir maddi ücret talep etmeden, çocukların ulaşımını da sağlayarak hizmet verdiklerini, spor kabiliyeti yüksek çocukların tespit edilerek, gelecekte bölge illeri takımlarına ve Türk futboluna kazandırmak için profesyonel Antrenörler eşliğinde eğitimlerin verildiğini söylediler. Yetkililer, çocukların yaz tatilinde milli ve manevi eğitimlerinde aksatmaması için yaz futbol okulunu hafta sonu günlerinde gerçekleştirdiklerini, çocukların hafta içinde almış oldukları eğitimlerin ardından enerjilerini sarf etme ve spor yeteneklerini eğlenceli bir hale getirmeye çok dikkat ettiklerini söylediler.

 Çaykurspor Kulübü yöneticileri ve sporcu aileleri, her yaz sezonunda hiç bir maddi külfete girmeden, her yıl çocuklarının tatil havasında spor yapmasına maddi ve manevi imkan tanıyan, Çaykurspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na teşekkür ettiler. Çaykurspor Kulübü yaz futbol okulu Antrenörlükleri Abdurrahman Serdar, Abdullah Kalafat, , Ali Rıza Sarı, Yaşar Yüksel, Kadir Karafazlı, Sebahattin Çepni, Şenol Alkan ve Kaleci Antrenörü İhsan Öksüz tarafından yürütülecektir.

 HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI