Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş’ın borcu bizim namusumuzdur. Biz borçlarımızı ancak stadımızı yaptıktan sonra elde edeceğimiz gelirlerle kapatabiliriz” dedi.
Beşiktaş’ta bugün düzenlenen 2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün mali ve idari yönleri hakkında bilgi verdi.
Çebi, “Borçlar bizim devraldığımızda, 430 milyon mu, 583 milyon mu tartışmaları yaşandı. 583 milyon hatta Almeida’nın da ödemelerini koyarsanız 590 milyon TL borç olduğu tarafımıza kesinleşmişti. 430 milyon TL’nin içerisinde kullanılmış avanslar ve davalardan kaynaklanan meblağlar eklenmemişti. Bunların eklenmesiyle 583 milyon TL borcu devraldığımız Denetleme Kurulu’nun tespiti olarak kabul edilmiştir" açıklamasını yaptı.
"BORCU ÖDENEBİLİR HALE GETİRDİK"
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, 583 milyon TL’yi geldiklerinde kucaklarında bulduklarını hatırlatarak, “Bunun 323 milyon TL’si kredilendirilmiş borçlardır. Diğerleri ise kur farkı. Beşiktaş’ın borcu bizim namusumuzdur. Bu borç hepimizin borcudur. 3 yılda katlanılan faiz yükü 112 milyon TL, kur farkı 70 milyon TL. Toplam 182 milyon TL daha, 583 milyon TL de üzerine ekleyin. Almeida’nın ödemeleriyle 770 milyon TL. Biz geldiğimizde 583 milyon TL’yi kapatabilecek miydik? Bu borcu ödenebilir hale getirdik. Önce sürdürülebilir hale getirip ödenebilir hale getirmek için proje ürettik. Bunları ödemenin yolları sportif başarı, sporculardan gelir ve stat. Biz yatırım yapmak zorundayız. Bunu borçla yapmak zorundayız. Ama borcunuzu ödeyebileceğiniz yatırım yapacaksınız. Hem bizim borcu hem de geçmişten gelen borcu ödemek için bu yatırımları yapıyoruz. Borçlanacağız ama doğru borçlanacağız” ifadelerini kullandı.
Çebi, açıklamalarının son bölümünde ise, “Şimdiki 867 milyon TL borca gelirsek bunun 97 milyonu bizim faaliyet döneminden gelen borçtur. Verdiğimiz kararlara güvenin. Biz doğru yaptık. Biz 97 milyon borç yaparak stat yapıyoruz. Belki 100 milyon daha borçlanacağız. Ama bütün borçları kapatmanın tek formülüdür. Stat bittiğinde mali yapıyı da bizden sonrakilere çok sağlıklı bırakacağız. Ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık” dedi.