Bitlis Özgüzeldere Spor ile Tatvan Gençlerbirliği Spor arasında karşılıklı gül alıp vermeyle başlayan Bölgesel Amatör Lig’e yükselme maçı sonrasında olaylar çıktı. Polis taraftarları dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.
Bugün saat 13.00’de Bitlis 8 Ağustos Stadyumu’nda karşı karşıya gelen takımlar, maç öncesinde birbirlerine gül verdiler. Maçın ilk yarısı Tatvan Gençlerbirliği Spor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 70’nci dakikasında Özgüzeldere Spor’dan Aziz Allotey durumu 2-1’e getiren golü kaydetti. Gelişen ataklardan sonuç alınamayan maç sonrasında, karşılaşma Tatvan Gençlerbirliği Spor’un 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.
Maçın son düdüğü ile birlikte çıkan olaylar sebebiyle Tatvan Gençlerbirliği Sporlu futbolcular, Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir otobüse alındı. Bu sırada Özgüzedereli Sporcular bu duruma tepki gösterdi. Saha içerisinde yaşanan kısa arbedenin ardından maçı izlemeye gelen taraftarlarda emniyet mensuplarına taşlı saldırıda bulundular. Stadın boşaltılmasının ardından olaylar sokaklarda da devam etti. Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, slogan atarak polisi taşladı. Polis ise gruba tazyikli su ve biber gazı kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Olaylar yaklaşık bir saat sürdü.