Bu yıl 663. kez güreşseverler ile buluşan Elmalı Yeşilyayla Güreşleri’ne cezaevinden izinle katılan Hasan Borucu damga vurdu. Talihsiz bir olay sonucu cezaevine giren Hasan Borucu zor şartlar altında antrenman yaparak hazırlandığı Elmalı’da başaltında ikinci oldu.
Güreşlere katılan yaklaşık bin 500 pehlivan arasında en teknik güreşçi seçilen Borucu, 10 yıl önce güreşe başlamasına vesile olan Menderes Türel’in cezaevinde de kendisine destek olduğunu ve organizasyona katılmasını sağladığını anlattı.
Türk’ün İlk Er Meydanı Yeşilyayla Güreşleri muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi. Binlerce pehlivanın 3 gün boyunca güreş şöleni sunduğu organizasyona on binlerce kişi, Türkiye’nin dört bir yanından akın etti. Organizasyona Hasan Borucu damgasını vurdu. Talihsiz bir olay sonucu cezaevine düşen Borucu insanların zor şartlar altında bile çok önemli başarılara imza atabildiğini tüm dünyaya gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 11 yıl önce ata sporu güreşe yeni sporcular kazandırmak için kurduğu takıma girerek güreşe başlayan Borucu, 663. Elmalı Yeşilyayla Güreşleri’nde adeta destan yazdı.
"GÜREŞ BENİM HAYATIM"
Cezaevi koşullarında antrenman yapma imkanının kısıtlı olduğunu dile getiren Borucu, “Cezaevine girmeden önce 4 birincilik, 1 üçüncülük elde etmiştim. İyi bir performansım vardı. Onu devam ettirmeye kararlılıkla devam ediyorum. Güreş benim hayatım. Cezaevine ilk girdiğimde çok zor zamanlar yaşadım. Hayatıma son vermeyi düşünmeme rağmen güreş için yaşamaya karar verdim. Çünkü güreş hayatta en zevk aldığım, beni en mutlu eden şey” şeklinde konuştu.
BAŞKAN TÜREL SAHİP ÇIKTI
Sporcuların iyi beslenmesi gerektiğine vurgu yapan Borucu, peynir, zeytin, ekmekle turnuvaya katıldığını ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kendisine sahip çıkarak, desteğini her zaman arkasında hissettirdiğini belirten Borucu, “Bundan sonraki güreşlere daha iyi hazırlanıp birinci olmak istiyorum. 663. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde finale kadar yükseldim ve en iyi teknik güreşçi seçildim. Cezaevindeki şartlara göre çok iyi bir performans sergiledim. Bana yaptığı maddi manevi desteklerinden dolayı Menderes Türel’e çok teşekkür ediyorum. Cezaevinde bana sahip çıktı. Güreşe ilk Menderes Türel başkanımızın kurduğu Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü’nde başladım. Kendisinden Allah razı olsun. Cezaevi şartlarına göre bu kadar oluyor, elimden geleni yaptığımı düşünüyorum” dedi.
GÜREŞ OYUNLARIYLA KAZANDI
Antrenman eksikliğinden dolayı kondisyon olarak tüm güreşçilerin gerisinde olduğunu anlatan Borucu, “Biraz tekniğim ile iyi bir mücadele çıkardım. Her zaman güreş oyunlarıyla kazanmayı amaçladım. Ayakya iç kazıkla paça, kazık, künde gibi oyunlar yaptım. İstediklerimi yapabildim ve başarılı bir şekilde finalde mücadele etmeye hak kazandım. Final karşılaşmasında elendim ve ikinci oldum. Her şeye rağmen çok mutluyum. İnşallah daha iyi olup, başarılar elde edeceğim” ifadelerini kullandı.