PTT 1. Lig’de Kayserispor’un şampiyonluğunu ilan etmesi ile birlikte takımını şampiyonluğa taşıyan en genç teknik adam unvanını alan Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, kupayı futbola başladığı Karşıyaka maçında almanın heyecanını yaşıyor.
İzmir Karşıyaka doğumlu olan genç teknik adam, Karşıyaka’da futbol hayatına başlamasına rağmen sakatlıklar nedeniyle futbolcu kariyeri oldukça kısa sürmüştü. Adını Kayserispor’daki başarıları ile duyuran Cüneyt Dumlupınar için ise Karşıyaka’nın farklı bir önemi var. Doğum yeri olan Kraşıyaka’da hem futbolculuğa hem de teknik adamlığa adım atan Dumlupınar, o günleri şöyle anlattı:
’’İzmir Karşıyaka doğumluyum. Karşıkaya’da ilk spor hayatıma yelken kulübünde başladım. Daha sonra tenis oynadım. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezunum. Bornova Anadolu Lisesi’nde ilk defa futbol okul takımı kurduk, tenis oynarken bir baktım İzmir şampiyonasında gol kralı oldum. Ondan sonra tenisten ayrılarak Karşıyaka’da futbola başladım. Daha 14-15 yaşındayken, yaşım yıldız takımı B Genç takımına tutarken profesyonel takımda idmanlara çıkmaya başladım Karşıyaka’da. Daha sonra şansız bir şekilde çapraz bağlarımdan sakatlandım. Üniversitede master yaparken Karşıkaya’daki Rıdvan Dilmen hocamla antrenörlüğe başladım ve bugünlere kadar geldim.’’
ÜST DÜZEY İSİMLER İLE ÇALIŞTI
Genç yaşına rağmen önemli bir tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Cüneyt?Dumlupınar, bu durumu birçok önemli teknik adam ile çalışmasına bağlıyor. Dumlupınar, ’’Antrenörlük hayatıma Karşıyaka’da Rıdvan Dilmen hocamla başladım. Daha sonra Hüseyin Hamamcı ile çalıştım. Feyyaz Uçar hocamla yine Karşıyaka’da çalıştım. Samsunspor’da rahmetli Erdoğan Arıca ile Hasan Şengül’le çalıştım. 2007-2010 seneleri arasında Kayserispor’da Tolunay Kafkas ile çalıştım. Buradan ayrıldıktan sonra 1 sene yine Gaziantepspor’da Tolunay Kafkas’la çalıştım. Geçen sezon başında Adana Demirspor’da Yücel İldiz ile çalıştım, devre arasında bir haftada olsa onu da atlamayayım Robert Prosinecki ile çalıştım. Daha sonra devre arası süreci Portekizli Domingos Paciencia ile de çalıştıktan sonra bu sezon başında ise Mutlu Topçu hocam ile çalışmış oldum’’ dedi.
EN BÜYÜK DESTEK HURMA’DAN
Kayserispor’da başarılı olmasını kendisine verilen büyük desteğe bağlayan Dumlupınar, ’’En büyük pay hiç kuşkusuz Süleyman Hurma’ya ait. Dağ gibi arkamda durdu. Bana güvendi’’ dedi. Genç yaşına rağmen tecrübeli bir oyuncu grubu ile çalıştığına da değinen Dumlupınar, ’’Serdar Kulbilge benden 1 ay büyük. Nobre’den ise birkaç ay büyüğüm. Yine buna benzer yaş farkımızın olmadığı oyuncular vardı takımda. Bu bana sorun değil avantaj oldu. Beni en iyi tecrübeli oyuncular anladı ve bir anlamda yardımcı antrenör gibi çalıştılar. Tamamı karakterli oyunculardan oluşan iyi bir oyuncu grubu ile çalıştım, mutluyum’’ diye konuştu.
"İZMİR VE KAYSERİ HER ZAMAN KALBİMDE"
Kayseri’nin kendisine çok şeyler verdiğini dile getiren Cüneyt Dumlupınar, ’’Kayseri her zaman kalbimde olacak. İzmir ve Karşıyaka ise benim için başlangıçların olduğu yer ve kalbimde özel bir yere sahip. Kayserispor’un şampiyonluk kupasını bir Karşıyaka maçında alacak olmak benim için ayrıca bir heyecan olacak’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.