Artvin, Trabzon ve Rize’den yağılan başvurular sonunda Rize Gençlik Merkezi’nde başlatılan kursta Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu MYK Üyesi Abdülhamit Işıtan hakem adaylarına öğretmenlik yaptı.
Rize’de de Dart sporunun gelişebileceğini ve milli sporcuların çıkabileceğini dile getiren Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu görevlisi, ulusal hakem ve MHK Üyesi Abdülhamit Işıtan, “Rize’de Dart son iki senedir var. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu olarak 10 yıldır Türkiye’deyiz. Rize’deki hocalarımız bizden talep ettiler ve bizde bunun üzerine 35 kişi ile hakemlik kurslarına başladık. Şuanda Rizemiz’in 35 tane aday hakemi mevcut. Rize’ye hayırlı olsun. İnşallah biz buradan daha güzel öğrenciler çıkartacağız” dedi.
Dart sporunun geçmişinin 100 yıllara dayandığını sözlerine ekleyen Işıtan, “Rize geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak seçilmişti. Başarılı da oyuncuların çıktığını gördük. İlgi alakada çok yüksek. Şimdi bir de Milli Eğitim kapsamında turnuvalarımız oynanacak. Dünyada sadece Türkiye’de Dart bir okul sporu olarak öğretiliyor” şeklinde konuştu.
Dart Sporu ile tesadüfen gittiği bir okul gezisinde tanıştığını dile getiren Coğrafya Öğretmeni Erdal Vural ise, Dart sporunun zevkli olduğunu ve her öğrencinin dikkatini çektiğini dile getirdi. Vural, “Dart sporuna Bartın’da öğrencileri getirdiğimiz zaman iki saatlik bir çalışma ile başladım. Orada naçizane bir derece yaptım ve bu spora aşık oldum. Bu sporun yaşa bağlı olmadığını, gönülle bağlı olduğunu ve her yaşta herkesin yapabileceğini gördüm. Benim için psikolojik olarak da faydalı olduğunu gördüğüm için bu sporu uzun yıllar yapmayı düşünüyorum” diye konuştu.
Rize Gençlik ve Spor İl Hizmetleri Müdürlüğü’nde Bocce Bowling ve Dart Federasyonu antrenörü olan Handan Sümer ise, Rize’de Dart’a ilginin düşündüklerinden daha iyi olduğunu dile getirdi. Sümer, “Dart Rize’de beklenenin üzerinde güzel bir katılımla başladı. Dart her yaşta her kesimin beraberce yapabileceği bir spor dalı. Küçük, genç, yaşlı, anne, baba herkesin birlikte yapabileceği bir spor dalı” ifadelerini kullandı.