Galatasaray’ın Manchester City’den transferi Jason Denayer, “Ben rekabetten asla korkmuyorum. Bu rekabetin içerisinde olacağım” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında evinde Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maç için hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılıların, Manchester City’den kiraladığı genç savunmacı Jason Denayer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Florya Metin Oktay Tesisleri’nin çok güzel ve sıcak bir ortamı olduğunu belirten genç oyuncu, takım arkadaşlarını zamanla tanıyacağını belirtti. Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp olduğunu ve gelenekleri olan bir camia olduğunu dile getiren Belçikalı oyuncu, sarı-kırmızılılara gelmesinde Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmasının ve büyük hedefleri olan, kupalara her zaman talip olan bir kulüp olmasının en büyük neden olduğunun altını çizdi.
“FENERBAHÇE DERBİSİ ÇOK BÜYÜK BİR DERBİ”
Galatasaray - Fenerbahçe derbisini değerlendiren 20 yaşındaki oyuncu, bu maçın çok büyük bir derbi olduğunu ve bir futbolcunun bu derbiyi bilmemesi gibi bir durumun olamayacağını vurguladı. Robin van Persie hakkında da açıklamalarda bulunan Denayer, “Bütün dünyanın yakından tanığı bir maç. Çok büyük bir derbi. Dünyanın en büyük derbilerinden bir tanesi. Fenerbahçe derbisiyle ilgili bunu söyleyebilirim. Robin van Persie ise çok yetenekli, çok kaliteli bir oyuncu. Benim de o oyuncuya karşı oynayacak olmam büyük bir tecrübe katacak” ifadelerini kullandı.
“REKABETTEN ASLA KORKMUYORUM”
Takımda yaşanacak olan rekabete de değinen genç savunmacı, futbolda her zaman rekabetin olduğunu ve her pozisyonda bu rekabetin yaşanacağını dile getirerek, “Bu rekabetin olması da aslında oyuncuların iyiliğinedir. Oyuncuların daha çok gelişmesini sağlar. Ben bu rekabetten asla korkmuyorum. Bu rekabetin içerisinde olacağım. Cumartesi günü oynanacak olan maça gelecek olursak da; Bu maçla ilgili hocayla herhangi bir görüşmem olmadı” şeklinde konuştu.
Bu sene başarılı olması gerektiğini belirten Denayer, ”Bu sene kötü bir sezon geçirirsem zaten hoca da benimle uzatmayı istemez. Benim şuan önceliğim iyi bir sezon geçirmek burada” dedi.
“GRUPTA ÇOK CİDDİ ŞANSIMIZ VAR”
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki şansını da değerlendiren Belçikalı oyuncu, “Bence grupta çok ciddi bir şansımız var. Ancak şunu söylemem gerekir ki; Benfica, Atletico Madrid ve Astana çok önemli kulüpler. Güçlü takımlar. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Bu grupta şansımız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.