UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu akşam oynanacak Juventus-Barcelona maçı için geri sayım başladı.
Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ ile 21.45’te başlayacak. İki takım da Devler Ligi’nde 8’er kez final müsabakasına çıkarken İspanyol ekibi Barcelona 4, İtalyan ekibi Juventus ise 2 kez kupayı müzesine götürdü.
OLİMPİYAT STADI’NDA KARNAVAL HAVASI
Dev mücadele öncesi Berlin’deki Olimpiyat Stadyumu önünde toplanan her iki takımın taraftarları da renkli görüntüler oluşturdu. Karşılaşmaya saatler kala stadyum önünde toplanan taraftarlar, birlikte fotoğraf çektirerek dostluk görüntüsü oluşturdu.
ENRIQUE: "TARİH YAZMAK İSTİYORUZ"
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İkimiz de finaldeyiz ve kulübümüz adına tarih yazmayı hedefliyoruz. Bu sezon ligi ve İspanya Kral Kupası’nı kazandık. Tek hedefimiz yarınki mücadeleyi de kazanarak sezonu 3 kupa ile kapatmak" dedi.
ALLEGRI: "BARCELONA’NIN DA ZAYIF YÖNLERİ VAR"
İtalyan ekibinin çalıştırıcısı Massimiliano Allegri de, Barcelona’ya karşı ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, "Rövanşı olmayan bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu yüzden fiziksel ve mental olarak hazır olmamız gerekiyor. Çok iyi bir rakiple karşılaşacağız ama her takımda olduğu gibi Barcelona’nın da bazı hataları ve zayıf yönleri var" şeklinde konuştu.
BARCELONA TAM KADRO
Sakat veya cezalı oyuncusu bulunmayan Barcelona, Juventus ekibine karşı tam kadro sahada yer alacak. İtalyan ekibinde ise defans oyuncuları Giorgio Chiellini ve Martin Caceres, sakatlıkları sebebiyle Barcelona’ya karşı forma giyemeyecek.
DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR’DA
Mücadeleyi UEFA kulüp organizasyonları finalinde ilk kez bir Türk hakem yönetecek. Cüneyt Çakır’ın düdük kalacağı karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise İsveç’ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.
MUHTEMEL KADROLAR
Juventus: "Gianluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, Carlos Tevez, Alvaro Morata."
Barcelona: "Marc-Andre ter Stegen, Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar."