İtalyanların dünyaca ünlü efsanevi kalecisi Dino Zoff, Türk gazeteci Dündar Keşaplı’nın kısa süre önce kurduğu İtalya-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Derneği’ndeki çalışmalarından dolayı kendisini kutladı.
Uzun yıllar İtalya’da yaşayan Keşaplı’nın kısa süre önce İtalya ve Azerbaycan’ı kültür-sanat ve spor alanlarında daha da yakınlaştıracak projeleri hayata geçirmek için kurduğu derneğe bir destekte İtalyanların 1982’deki Dünya Kupası zaferinin başrolünde yer alan Zoff’tan geldi.
İtalyan Spor Yazarları Derneği sezon sonu ödül töreni ardından bir araya gelen Keşaplı ve Zoff, özellikle spor konularında yapılabilecek çalışmalar ve Zoff’un desteği konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Dostlukları eskiye dayanan iki ismin buluşmasında Azerbaycan’ın özellikle spor alanında son yıllarda yapmış olduğu büyük yatırımlar ve Bakü’nün 2015 Avrupa Oyunları’na evsahipliği yapacak olması ele alındı.
Azerbaycan ile İtalya arasındaki ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Zoff, uluslararası boyutta başarılı bir gazeteci olarak tanımladığı Keşaplı’nın bilgi ve birikimiyle bu derneği iyi noktalara taşıyacağını söyledi.
Sohbet sırasında spor gündemindeki konular da görüşülürken Zoff, FIFA’da patlak veren skandalın hoş bir durum olmadığını ve futbolun daha temiz ve iş bilen dürüst kişiler tarafından idare edilmesini gerektiğini söyledi. Dino Zoff, FIFA Başkanlığı için kendisine göre en uygun ismin UEFA’da iyi işler çıkartan UEFA Başkanı Michel Platini olduğuna da sözlerine ekledi.
Görüşme sonrasında Keşaplı, günün anısına Zoff’a, İtalya-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Derneği’ne ait bir plaket verdi.