Yeni sezonda PTT 1. Lig’de mücadele edecek olan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup şampiyonu Göztepe’de teknik direktör Metin Diyadin, “Futbolcu seçerken karakter ve yeterliliğinin yanı sıra ekonomik maliyeti de önemli” dedi. Şampiyon teknik adam, basın mensuplarıyla özçekim de yaptı.
Göztepe Adnan Süvari Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Metin Diyadin, her ligin kendine has bir özelliği olduğu için ve gelecek sezon adına sağlıklı bir planlama yapmak zorunda olduklarını söyledi.
Duygularla hareket etmeyeceklerini vurgulayan Diyadin, “Göztepe’de uzun yıllar travmalar geçirildi. Bu şampiyonluk, travmaları coşkuya dönüştürmek adına önemliydi. Gelecek sezon dengeli, sağlıklı, duygulardan uzak hareket ederek bir yapılanma içinde olacağız. PTT 1. Lig’de 5 artı 5 yabancı kuralı var. Benim şahsi fikrim 10 yabancıyı kullanmamak. Bütün yabancı hakkının kullanılması ekonomik olarak lüks, işleyiş açısından da sıkıntı verebilir. Futbolcu seçerken karakter ve yeterliliğinin yanı sıra ekonomik maliyeti de önemli” dedi.
“REVİZYONA İNANMIYORUM”
Takım kültürü oluşturmanın şart olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, “Bu, anlık oluşabilecek bir durum değildir. Lig atlayan takımlarda çok büyük revizyonlara inanmıyorum ama reel olarak baktığımız zaman yeterlilik de çok önemli” diye konuştu.
“DERBİDE HEDEF ÖNEMLİ”
Gelecek sezon ezeli rakipleri Karşıyaka ile aynı ligde oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Diyadin, “Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle benzerlik var ama tabii ki iki takımın da şampiyonluğa oynaması oradaki heyecanı daha farklı hissettiriyor" ifadelerini kullandı.
“DOĞANLAR STADI İLE İLGİLENİYORUZ”
Metin Diyadin, Göztepe’nin CEO’su Barış Güçlü ise gelecek sezon maçlarını oynayacakları statla ilgili olarak Bornova Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Doğanlar Stadı ile ilgilendiklerini ifade ederek, “Belediyenin, federasyon ve çim firmaları ile ilişkilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. O stadın Eylül ayı başına yetişeceği söylendi. Orasının kapasitesi 6 bin 500. Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı’nın Ocak ayına yetişeceğini söyledi” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.