Emrah KIZIL- Mesut BUDRAÇ/ DİYARBAKIR, () - SPOR Toto Süper Lig’in 33'üncü haftasında Galatasaray'ın, Medipol Başakşehir’i 2-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kentlerde kutlandı.
2018-2019 Lefter Küçükandonyadis sezonu şampiyonluğunu Galatasaray'ın elde etmesi nedeniyle Diyarbakır'da bir araya gelen yüzlerce taraftar, takımların şampiyonluğunu araçlarda konvoy oluşturarak kutladı. Galatasaray marşları söyleyen kalabalık, ellerinde bayraklarla takımları lehine tezahüretlerde bulundu. şampiyonluk coşkusu geç saatlere kadar devam etti.
Batman'da ise karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte sokaklara çıkan vatandaşlar, Turgut Özal Meydanı'nda buluştu. Burada ellerinde bayraklarla marşlar söyleyen sarı-kırmızı taraftalar, Galatasaray'ın şampiyonluğunu meşale yakarak kutladı. 
Elazığ'ın Gazi caddesinde bir araya gelen Galatasaraylıların da şampiyonluk kutlamalarına ellerinde takımlarının bayraklarıyla katıldı. Cadde üzerinde yürüyüş yapan taraftarlara, araçlarıyla tur atan sürücüler ise korna çalarak eşlik etti.  
Siirt'te ise hakemin maç bitimi düğünün çalınmasıyla yüzlerce taraftar sokağa dökülerek, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutladı.
Galatasaray'ın şampiyonluğu, Mardin'de de 15 Temmuz Parkı'nda binlerce taraftarın bir araya gelmesiyle kutlandı. Ellerinde meşalelerle binlerce taraftar sevinç gösterileriyle takımlarının şampiyonluğunu kutladı.
Doğu ve Güneydoğu illerinde Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları geç saatlere kadar devam etti. 

FOTOĞRAFLI