Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Başarı için yeni sezonda da teknik kadronun bize önerdiği yıldızları fazlasıyla kadromuza katacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Riva Milli Takım Tesisleri’nde TFF ile Kulüpler Birliği arasında gerçekleşen iyi niyet anlaşmasının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Dursun Özbek, başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Gelecek sezon bunu daha üst seviyelere taşıyarak taraftarımıza güzel seneler yaşatacağız” açıklamasında bulundu.
TFF ile Kulüpler Birliği’nin iyi niyet anlaşmasını değerlendiren Özbek, “Kulüpler Birliği ile Federasyon arasında yapılan bu anlaşma Türk futbolunun marka değerini yukarıya çekmeye yönelik. UEFA kriterlerine daha hassas olmalarını destekleyecek bir anlaşmaydı. Galatasaray olarak buna destek verdik. Çünkü çok inanıyoruz. İçeride bir aile havası var. Türk futbolunun eksiklerinden bir tanesi bu ve bunun sağlanması lazım. Federasyon da bu dönemde hep yanımızda. Büyük bir aile oluyoruz. Buradaki amaç Türk futbolunu daha yukarıya çekmek, dünyadaki bilinirliğini arttırmak ve marka değerini yükseltmek” diye konuştu.
"ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE HAZIRLANIYORUZ"
Özbek, gelecek sezon ile ilgili yaptığı konuşmada, “Şimdi Şampiyonlar Ligi’ne hazırlanıyoruz. Sezon bitti bu manada ve şimdi transfer çalışmaları kamp ve önümüzdeki sezonla ilgili hazırlıklar yapılacak. Şimdi herkesin kendine düşenden fazlasını yapmaya hazır. Zaten çok motiveyiz. Başarılı bir sezon geçirdik. Taraftarlarımıza önümüzdeki sene de aynı başarıyı bir üst seviyede yaşatmak istiyoruz. Hemen çalışmaya başladık” şeklinde konuştu.
Transferlerle ilgili gelen bir soru üzerine Özbek, “Galatasaray dediğiniz zaman böyle bir şey olmaması mümkün değil. Galatasaray her zaman Türk sporunun en önemli markalarından bir tanesi. Bu manada başarı için yeni sezonda da teknik kadronun bize önerdiği yıldızları fazlasıyla kadromuza katacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Biz şu ana kadar sadece kupalara odaklandık. Başarıyla onları bitirdik. Şimdi hocamızla birlikte ne yaparız, kimleri alırız, yeni stratejimizi nasıl kuracağız bunları görüşeceğiz” cevabını verdi.
“ABDURRAHİM ALBAYRAK VE ALİ DÜRÜST ÇOK YAKIN ARKADAŞIM”
Galatasaray Sportif A.Ş.’den istifa eden Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile ilgili bir soru üzerine Dursun Özbek, “Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst benim çok yakın arkadaşım. Biz geçmiş dönemlerde bu şampiyonluğu onlarla birlikte hazırlayan kişileriz. Onların da büyük katkıları var. Bu amacından sapmış bir konu oldu. Bizim kavgamız olmadı. Her ikisi de beni aradı son aldığımız kupadan sonra. Dolayısıyla Galatasaraylı olarak ne Abdurrahim’in ne benim ne de Ali’nin aklımızdan böyle bir şeyin geçmesi söz konusu değil. Geçmiş dönemin görevi bitti. Seçim oldu yeni yönetim geldi bunu farklı bir şekilde yansıtmak yanlış” açıklamasını yaptı.