Elazığspor’da başkan Selçuk Öztürk ve teknik direktör Bayram Bektaş, süper ligi hedeflediklerini belirtti.
Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ile yeni göreve gelen teknik direktör Bayram Bektaş basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında Bayram Bektaş’la 6 maçlık bir anlaşma yaptıklarını ifade eden kulüp başkanı Öztürk, "Hocamız takımı, takım da hocamızı görecek ve tanıyacak. Sezon sonunda da oturup takımı en kısa sürede süper lige çıkarabilmek için ne yapabileceğimizi planlayacağız. Hocamız, taraftarımızla bütünleşebilecek karakterde, mütevazi bir insan. Sağ olsun bir telefonumuza hemen koştu geldi, başarılı olacağına inanıyorum. Zaten kadromuz çok iyi, bir de paralı kulüpler süper lige çıkıyor. Dolayısıyla seneye kadromuzu koruyabilirsek süper lige çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kadro dışı bırakılan futbolcularla ilgili de bilgi veren Öztürk, "Takımın eski kaptanları Eren Aydın, Mehmet Çakır ve Ferhat Odabaşı ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Problemli ayrılmak yerine problemleri çözerek ayrılmak lazım. Bu oyuncuları da ya Doğukent Sahası’na gönderip günde çift idman yaptıracaktık ya da bu şekilde karşılıklı fedakarlıklarla helalleşerek yollarımızı ayıracaktık. Biz ikincisini tercih ettik ve anlaşarak ayırdık” şeklinde ifade etti.
BEKTAŞ: "KENDİ EVİME GELDİĞİMİ HİSSEDİYORUM"
Elazığspor’la anlaşmasının hemen ardından Katar’daki görevini bırakarak takımın başında ilk maçına çıkan teknik direktör Bayram Bektaş da daha önce Elazığspor’da yardımcı antrenör olarak görev aldığını belirterek, kendi evine geldiğini hissettiğini söyledi.
Kısa sürede iyi bir süreç yaşadığını belirten Bektaş, "Bir hafta içinde iki kez Katar’a gidip geldim. Belki orada çok büyük işleri bıraktım ama benim hedefim bir yerden başlamaktı. Şampiyonluk yaşadığım bir camiaya geldim. Şampiyon olup süper lige yükselmenin hedefini yapacağız. Hiç düşünmeden buraya geldim. Takımda geçmişten tanıdığım futbolcular var. 6 haftalık süreçte önümüzdeki yılın takımını görmeye çalışacağız. Allah utandırmasın, inşallah hedefimize ulaşacağız. Beni mutlu eden bir konu var. Demek ki ben önce insanlık, sonra da hocalık adına bir iz bırakmışım ki başkanım beni aradı. Futbolcuların bana çok saygı duyduklarını gördüm. Giresunspor karşısında 1-0 geride gelip galibiyeti kovalayan bir takım görmek beni çok mutlu etti. Elazığspor güçlü bir camiadır. Dışarıdan lanse edilen ‘kaos ortamı var’ iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Çok güçlü bir yönetimimiz var. Taraftarlarımızdan kulüplerine sahip çıkmalarını istiyorum. İnşallah güzel şeyler olacak. Kalan 5 maçta da istediğimiz sonuçları almaya çalışacağız. Ümit hocanın bıraktığı bir takımı aldım. Elimizde sihirli değnek yok, bir günde her şey değişmez, onun kurduğu takım bu. Ona da teşekkür etmek istiyorum, güzel futbolcular bıraktı bana. Bazen olmuyor, en yüksek kariyerli takımlar bile başarıyı sağlayamıyor. Altyapı hocaları gelip başarılı oluyor" dedi.
Yarın çıkacakları Alanyaspor karşılaşmasında da hedeflerinin 3 puan almak olduğunu ifade eden Bektaş, kalan sürede de genç ve forma şansı az bulan oyuncuları denemek istediğini kaydetti.