Boluspor maçı hazırlıklarını sürdüren Elazığspor’da teknik direktör Bayram Bektaş, 1-2 genç oyuncuya forma şansı vermeyi düşündüğünü, galip gelindiği takdirde de kalan maçlarda daha fazla genç oyuncu oynatacağını söyledi.
PTT 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor, hafta sonunda oynayacağı Boluspor maçı hazırlıklarına devam ediyor. Saat 16.00’da Gökmen Yıldıran Antrenman Sahası’nda gerçekleştirilen antrenmanda taktiksel çalışma yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanı Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri de takip etti. Antrenmanda Kemal Tokak ile Zeki Tunç takımdan ayrı çalıştı.
Alanyaspor maçındaki oyun anlayışından, futbolcularımın sahaya yansıttıkları futboldan memnun kaldığını belirten teknik direktör Bayram Bektaş, "Bütün camia gibi ben de çok mutlu oldum. Boluspor maçıyla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor. Boluspor’la ilgili rapor da bugün geldi. Onların da aşağı yukarı sistemleri Alanyaspor gibi. Belki Alanyaspor’a göre biraz daha defansif oynuyorlar. Ancak bizim analizimiz ve idmanlardaki çalışmalarımız gidip oradan galip dönmek üzerine kurulu. Rakip kim olursa olsun, kalan maçlarımızı galibiyet için oynayacağız. Ancak tabii ki rakibimizi küçümsemiyoruz çünkü Boluspor sonuçta iyi takım" dedi.
Futbolcuların konsantrasyonlarının en üst düzeyde olduğunu da kaydeden Bektaş, şöyle konuştu;
"Antrenmandaki çalışmalardan yüzde 100 verim alıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. İnşallah oradan da bir sıkıntı çıkmadan, aynı futbol anlayışı ve sahadaki aynı istek, arzuyla bunu da telaşa dönüştürmeden güzel bir galibiyet alırız. Benim amacım o futbol mantalitesini, anlayışını her maçta sahada görmek. Futbolcularımdan inişli çıkışlı bir grafikten ziyade sürekli o performansı almak istiyorum. O isteği, o arzuyu da oyuncularımın yüzlerinde görüyorum. İnşallah Bolu’dan da bir galibiyet alarak serimize devam ederiz."
"BOLUSPOR MAÇINDA 1-2 GENÇ OYUNCUYA YER VERECEĞİM"
Yarın Bolu’ya gideceklerini aktaran Bektaş, "Boluspor maçında belki tam anlamıyla genç oyuncularımıza şans veremeyebiliriz çünkü 4 maç kaldı ve matematiksel olarak kurtarmadan da ben kesinlikle rahat bir tavır sergilemem. Çünkü rahat tavır sergilediğiniz zaman futbolcular da bunu görünce bir gevşeme olabiliyor. Çok da genç oyuncularımız var biliyorsunuz. Dolayısıyla inşallah Boluspor karşısında alınacak bir galibiyetten sonra ben genç oyuncularımızı daha rahat bir şekilde değerlendiririm. Ancak bu demek değildir ki streste, sıkıntıdayız. Ben onu kesinlikle futbolcularıma yansıtmamaya çalışıyorum, hiçbiri sıkıntıya girmesin. Zaten oyuncularımın oynadıkları futboldan sonra her türlü sonuç alırız. Dolayısıyla hani belki 1-2 genç oyuncu göreceğim, o şansımız olacak ama ana kadroyu, iskeleti bozmadan galibiyete oynayacağız. Ondan sonraki maçlarda dediğim gibi gençleri bol bol düşüneceğim" şeklinde konuştu.
Bu hafta oynayacakları Boluspor maçıyla birlikte 10 günde 3 maça çıkmış olacaklarını da vurgulayan Elazığspor’un hocası, "Ben de futbol oynadım geçmişte. O tempoyu, o yoğunluğu, seyahati ve kafadaki baskıyı, yorgunluğu ben de biliyorum. Sonuçta vücudun da bir direnci var. Onu biz idman tempomuzla ayarlamaya çalışıyoruz. Bugün zaten 2 gün oldu maça çıkalı. Bugün de oyuncularımızı rahatlatmak açısından topla keyifli bir idman yapıyoruz. İnşallah galip gelmek istediğimiz Boluspor maçından sonra da 2 gün dinlendirmeyi düşünüyorum oyuncularımı, onlar da aileleriyle biraz vakit geçirsinler. Orada da zaten o yorgunluğu atmış olurlar. Dediğim gibi onların yerine de birçok genç oyuncumuz var. Kalan haftalarda da idmanlardaki durumlarına göre değerlendireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.