Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından, Gürcistan’ın Batum şehrinde, 25-27 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen, Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonu Otar Bakuridze Grekoromen Güreş Turnuvasına, Türkiye’yi temsilen katılan, Çaykurspor Kulübü Güreş takımı sporcularından 120 kiloda İbrahim Tığcı ve 84 kiloda Salih Aydın turnuvanın birincisi olarak kategorilerinde, Türkiye’ye ve Çaykurspor Kulübüne altın madalya, kupa ve plaket kazandıran sporcular oldular.

Gürcistan’ın Batum şehri, Acaristan Güreş salonunda yapılan turnuvaya, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan ülkelerinden 8 takımdan oluşan 100’un üzerinde sporcu katıldı. İki gün devam eden farklı kilo kategorilerinde, Çaykurspor Kulübü Grekoromen güreş takımı en çok madalya alan ve en başarılı takım olarak Rize’ye döndü.

Çaykurspor takımında iki altın madalya birinciliğinin ardından, 74 kiloda Ömer Gavuz ve Kadir Hut kategorilerinde üçüncü olarak ülkelerine ve takımlarına bronz madalya, kupa ve plaket kazandıran sporcular oldular. Bir diğer Çaykurspor’lu güreşçi Yavuz Albaş kategorisi 60 kiloda turnuvanın dördüncüsü olarak, Kulübüne kupa ve plaket kazandıran sporcu oldu. Uluslararası Otar Bakuridze Grekoromen Güreş Turnuvası Hakemi ve Batum Güreş Kulübü Antrenörü Gela Janalidze, Ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu turnuvada takım halinde en başarılı kulübün Çaykurspor güreş takımının olduğunu dile getirerek, Çevre Eski Bakanı, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü Başkanı Sayın İmdat Sütlüoğlu’na teşekkür ve tebriklerinin iletilmesini ifade etti. Ödül töreninde dereceye giren sporculara turnuvanın anısına ayrıca başarı ve tebrik sertifikası taktim edildi. Bu turnuvada Çaykurspor Kulübü Güreş takımını, Çaykurspor Genel Kaptanı Mahir Biberoğlu ve Güreş Antrenörleri Rüstem Koyuncu, Ahmet Kopuz ve Hakan Çelik temsil ettiler.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-ACERİSTAN