Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünde lisanslı olarak yarışan kanoculardan oluşan Eğitimciler Spor Lisesi ekibi, Adana’da yapılan Türkiye Okullararası Kano Şampiyonasında, K1 ve K2 branşlarında rakiplerini geçerek altın madalya aldılar.
Eskişehir’de kano sporunu gençlere sevdiren ve onları yetiştiren Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübünün 5 kanocusu Eğitimciler Spor Lisesini, Okullararası Türkiye Kano Şampiyonasında temsil ettiler.
Seyhan Baraj Gölünde yapılan şampiyonada K2 1000 metre yarışmasında, Ali Akçay ve Utku Altun’dan oluşan Eğitimciler Spor Lisesi kanocuları rakiplerini geride bırakarak, Türkiye Şampiyonu oldular. Takım yarışları K1 ve K2 branşlarında, Serkan Can, Yunusemre Bolat ve Yılmaz Nazire’den kurulu ekip de rakiplerine fark atarak birinciliğe ulaşarak altın madalya kazandılar.
Eskişehir Kano İl Temsilcisi olan Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, kanocuları başarılarından dolayı tebrik ederek, “Kanoda sporcularımızın, gelecekte uluslararası yarışmalarda da ülkemizi en iyi şekilde başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.