Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta 33. hafta mücadelesinde 68 Yeni Aksarayspor’u 2-0 yenen Eyüpspor, Spor Toto 2. Lig’e yükseldi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da bu mutlu günde Eyüpsporlu futbolcuları ve taraftarı yalnız bırakmadı.
İkinci ligde en son 2013-2014 sezonunda mücadele eden İstanbul temsilcisi, bir sezon mücadele ettiği Spor Toto 3. Lig’den yeniden Spor Toto 2. Lig’e çıktı. Ligde 33. haftada 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgiyle 68 puana ulaşan Eyüpspor, en yakın rakibi Sivas Dört Eylül Belediyespor ile arasındaki puan farkını 6’ya yükselterek son hafta öncesi zirveyi garantiledi. İstanbul’un 1919’da kurulan köklü ekibi Eyüpspor, 2. Lig’e geri dönmenin sevincini yaşıyor. TFF 3. Lig 2. Grup’ta rakibi 68 Yeni Aksarayspor’u 2-0 mağlup eden Eflatun-Sarılılar, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyon oldu. Uzun süre 2. Lig’de mücadele eden Eyüpspor, geçtiğimiz sezon kötü bir sezon geçirerek 3. Lig’e düşmüştü. İstanbul ekibi ara vermeden bir üst lige yükselmeyi başardı. Eyüpspor, önümüzdeki hafta son maçını Sancaktepe ile deplasmanda oynayacak.
BAŞKAN AYDIN SOYUNMA ODASINDA
Maç sonrasında sahaya inen taraftarlar, futbolcularla birlikte şampiyonluk sevincini birlikte kutladılar. Maçı tribünden izleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, maç sonrası soyunma odasına giderek sevince ortak oldu. Futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri kutlayan Başkan Remzi Aydın, başarıların devamını beklediklerini belirterek, “Biz de belediye olarak asırlık çınarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Geçen yıl yaşanan talihsizliklerin ardından tekrar hak ettiği yerde olan Eyüpspor’un daha da büyük başarılara imza atacağına eminim. Şampiyonluğunuz kutlu olsun” diye konuştu.