Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Edirne’de futbolun paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Terim, ’Futbol Buluşmaları’ projesi kapsamında Türk futbolunun yol haritasını hazırladıklarını söyledi.
Adana ve İzmir’in ardından Edirne RYS Otel’de üçüncüsü düzenlenen ‘Futbol Buluşmaları’ organizasyonuna Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e TFD Genel Koordinatörü Bülent Bayraktar ve FGD Koordinatörü Fatih İbradı eşlik etti. Toplantıya, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde bulunan profesyonel kulüpler ve BAL Ligi kulüplerinin başkanları ve futbol şube sorumluları, teknik direktörleri, gençlik geliştirme programı teknik sorumluları ve antrenörleri ile bu illerin ASKF ve TÜFAD başkanları, BESYO müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürleri, Milli Eğitim İl Müdürleri, futbol il temsilcileri, İl Hakem Kurulu Başkanları ve belediyelerin spor teşkilatı sorumluları katıldı.
"YAPTIKLARIMIZI, YAPACAKLARIMIZI KARŞILIKLI PAYLAŞIYORUZ"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Futbol Buluşmaları’nın üçüncüsünü Trakya’da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Futbol Buluşmaları’mızın bu üçüncüsü. Adana ve İzmir’de devam eden şimdi de Trakya’da gerek başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar, alt yapı sorumluları, milli eğitim yetkilileri, beden terbiyesi, BESYO akademisyenleri ile beraber bu buluşmalarımızda futbol adına her şeyi konuşuyoruz. Arkadaşlarımızı daha çok dinliyorum ben. Gerek teknik, gerek idare ve gerek ekonomik olarak sıkıntılar, olanlar olmayanlar, eksik kalanlar, arkadaşlarımızın fikirlerini dinliyorum. Herkes rahat rahat sınırsız kendini ifade ediyor. Zaman zaman ben de yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, planlarımızı, programlarımızı karşılıklı paylaşıyoruz. Yüz yüze temas çok da iyi oluyor. Çünkü onların yanına gelmek daha da güzel bir ortam oluşturuyor. O yüzden çok memnunum" dedi.
"TÜRK FUTBOLUNUN YOL HARİTASINI HAZIRLIYORUZ"
Terim, Futbol Buluşmaları projesi kapsamında ortaya çıkacak sonuçların Türk futbolu için bir yol haritası olabileceğini dile getirerek, "Bunların sonucunda ortaya çıkacak olan başlıklar bize Türk futbolundaki yolumuzu gösterecek. Belki de yol haritamız olacak. Belki çoğu bilinmeyen şeyler değil ama burada duyduklarımız arasında çok da bilinmeyen şey var. Belki tahmin ettiğimiz ama farkında olmadığımız şeyler var. Böyle baktığımızda her arkadaşımızın kendini ifade etme platformu doğru bir şekil gibi görünüyor. Ben de çok mutlu oluyorum. Hem Türk futboluna hizmet eden insanlarla beraber oluyorum. Böyle baktığımızda herhalde sonuçta binlerce insanla görüşmüş olacağım. Daha doğrusu binlerce futbolla ilgilenen teknik, idari bir çok uzman arkadaşımızla veya yönetimdeki arkadaşlarla görüşmüş olacağız. Bu da inanıyorum ki bize bunları deşifre ettiğimizde ortaya önemli bir fikir birliği çıkacak. Hepsinden Futbol Federasyonu faydalanacaktır. Ve dediğim gibi kendine bir yol haritası çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
"TRAKYA, FUTBOL ADINA İRDELENMESİ GEREKEN ÖZEL BİR BÖLGE"
Trakya’nın futbol adına özel bir yer olduğunu ve irdelenmesi gerektiğine değinen Terim, "Ayrıca da Trakya’da olduğum için çok memnunum. En son seçmeyi de ilk Milli Takım hocalığımda ben yapmıştım. Burayı ayrı bir bölüm olarak görüyorum. Yani İstanbul’a bağlı ama ben buranın ayrı bir bölüm olmasından yanayım. Burası genel olarak irdelenmesi gereken bir yer. Gerekli alakayı da federasyon olarak göstereceğiz" diye konuştu.
TÜRK BAYRAKLI BADEM EZMESİ İKRAM EDİLDİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e konuşmalarının ardından Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar tarafından Türk Bayrağı şeklinde hazırlanmış Edirne’ye has bir lezzet olan badem ezmesi ve çiçek takdim edildi. Terim, kentte görev yapan basın mensuplarının ile hatıra fotoğrafı çektirdi.