Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, 26. hafta maçında yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Kanarya, sahadan 3 puan ile ayrılması halinde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturacak.
Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta heyecanı yarın oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor. Zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, 26. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da Yeni Rize Şehir Stadyumu’nda başlayacak olan müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Serdar Akkoçoğlu olacak.
34. RANDEVU
İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte resmi müsabakalarda 34. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 33 karşılaşmada sarı-lacivertli ekip, 19 kez sahadan 3 puan ile ayrılırken, Çaykur Rizespor ise 7 kez galibiyete uzanan taraf oldu. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, Kadlec ve Webo’nun golleriyle 2-1 kazanmıştı.
FENERBAHÇE 6 MAÇTIR YENİLMİYOR
Fenerbahçe, Rize ekibi ile oynadığı son 6 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Rakibine en son 2006-2007 sezonunda Rize’de oynanan karşılaşmada 2-1’lik skorla boyun eğen sarı-lacivertliler, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 6 mücadelede 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.
KUYT YOK, MEIRELES ŞÜPHELİ
Sarı-lacivertlilerde 25. hafta mücadelesinde oynanan Beşiktaş derbisinde sakatlık geçiren Hollandalı oyuncu Kuyt’ın Çaykur Rizespor maçında forma giymesi beklenmiyor. Sakatlığı bulunan bir diğer oyuncu Meireles’in durumunun ise maç saati netlik kazanacağı bildirildi.
KUYT İLK KEZ
Bu sezon geride kalan 25 haftada tüm karşılaşmalarda forma giyen tecrübeli oyuncu Dirk Kuyt, ilk kez takımdan ayrı kalacak. Dün yapılan antrenmanda takımdan ayrı özel program dahilinde çalışan Hollandalı oyuncunun ligin 27. haftasında oynanacak Bursaspor karşılaşmasında sahada yer alabileceği öğrenildi.
5 OYUNCU SINIRDA
Fenerbahçe’de karşılaşma öncesi 3’er sarı kartı bulunan Kuyt, Meireles, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Kadlec, bu mücadelede kart görmesi halinde ligin 27. haftasında oynanacak Bursaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.