Afyon Futbol Fast 2015 Turnuvası kapsamında kente gelen iki takım bu akşam Afyon Arenada karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’nin 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçın ardından Pereira kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.
Pereira, karşılarında organize olmuş bir takıma karşı alınan galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Pereira şunları söyledi:
“UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak Olympiakos’un iyi oyunculardan kurulu organize bir ekip. Hazırlık maçı da olsa bu karşılaşmayı kazanmak önemliydi, başardık. Bizim için pozitif çok nokta vardı. Eksiklerimizi de görme imkanı buluyoruz. Bu eksiklikleri kapatarak yolumuza devam edeceğiz."
ROBİN VAN PERSİE’İNİN SHAKHTAR DONETSK MAÇINDA OYNAYIP OYNAMAYACAĞI KONUSU
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Pereira bir gazetecinin, “Takımın 3. golünü atan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek’in performansı ve geleceği ile ilgili neler söyleyeceksiniz sorusuna, “Kendisini geliştirmesi gereken noktalar var, ancak yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Kendisini geliştirmesi için ona yardımcı olmaya çalışacağız. Ben onun geleceğine inanıyorum” cevabını verdi.
Son olarak Fenerbahçe’nin çok ses getiren transferi Robin van Persie’nin Shakhtar Donetsk maçında oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine, deneyimli teknik adam şunları kaydetti:
“Şu an herkes benden Shakhtar maçının ilk 11’ini vermemi istiyor ama bunun için çok erken. Takıma iyi oyuncular geldi. Bunun için başkanımız ve yönetim kurulumuz çok çalıştı. Futbolun içinde olanlar bilirler oyuncuların isminden çok takım olmak önemlidir. Takımda uyum sürecini atlatmak gerekli. Kısacası yeni bir takım kurulduğunda zaman gerekir. Her yeni gelen oyuncu hemen takıma konulursa o oyuncudan kalitesini ortaya koymasını bekleyemezsiniz. Persie’nin fiziksel eksikleri vardı. Takıma yardım edebileceğini düşünmediğimiz için burada bizimle birlikte değil. Onun da zamana ihtiyacı var.”