Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe Karadeniz deplasmanında Çaykur Rizespor’u 5-1’lik farklı skorla mağlup etti.
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, “Maça iyi başladık. Karşılaşmaya iyi hazırlanmıştık. Sakatlıklarımız olsa da sahaya çıkan 11, en ideal 11’imizdi. Erken gelen goller ve birlikte iyi oyunumuz ile 5-1 galip geldik. Geriye bakarsak her maç çok pozisyon buluyorduk ama böyle golleri maalesef bulamıyorduk. Bu akşam bu golleri bulduk. Haklı bir galibiyet elde ettik. Beni üzen bu maçta istenmeyen sakatlıklarımız oldu. Sonuç olarak üç puan aldık. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde ettik. Futbolcularımızı tebrik ediyorum. Kazanacağımıza inanıyordum. Bizim için en önemli final maçımızdı. Rizespor pas yaparak sonuca gitmek isteyecekti. Bizim için bir avantajdı. Bunu kendi lehimize çevirmemiz gerekiyordu. Bunu başardık” dedi.
KARAMAN: "FAZLA KONUŞMAYA GEREK YOK"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise yaptığı açıklamada sonuç ve skorun ortada olduğunu bu nedenle fazla söze gerek olmadığını ifade ederek, “7. dakikada yediğimiz iki gol var. Gollerden sonra Fenerbahçe’nin iyi bir oyunu var. Attıkları gol pasları ile o farkı ortaya kodular. Milli takım arasında 8 oyuncumuzun kampta olması, sakatlıklar, oyun içerisinde 4-5 oyuncumuzun iyi başlayamaması farklı mağlubiyeti getirdi. Şampiyonluğu oynayan bir takım karşısında ilk 8 dakikada 2-0 mağlup duruma düşmeyeceksiniz. Ben rakibi tebrik ediyorum. Bu maçın analizini yapıp hatalarımı ele alacağız. Sonuç ve skor ortada fazla konuşmaya gerek yok. Matematiksel olarak halen düşme tehlikesinden kurtulmuş değiliz” ifadelerini kullandı.