Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu’nu mağlup ettikleri maçın ardından, “O an otobüste olan herkes çok zor anlar yaşadı. Allah kimsenin başına vermesin. Psikolojimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Antrenman metotlarını değiştirerek, futbolcuların kafalarını dağıtarak ve farklı antrenmanlar yaptırarak onları motive etmeye çalışıyoruz” dedi.
Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin Mersin İdmanyurdu’nu 4-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.
İsmail Kartal, maç yorumunda, “Skor avantajını bilerek turu geçmek için bugün bir plan yaptık. Bu plan dahilinde sahaya çıktık. İyi mücadele ettik ve erken gelen golle öne geçtik. Rakipten bir oyuncunun atılmasıyla maçı farklı kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yarı finale çıktığımız için mutluyuz” diye konuştu.
“Turdan ziyade sakat olan bazı oyuncuların iyi futbol oynaması ve geri dönüşleri açısından beni mutlu etti” diyen Kartal, “Bundan sonra pazartesi günü oynayacağımız Bursa maçı için hazırlıklarımıza devam edeceğiz. O maça kadar en iyi şekilde hazırlanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.
“PSİKOLOJİMİZİ DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Fenerbahçe otobüsüne yaşanan saldırı olayının hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Yaşananlar hepimizin bildiği gibi üzücüydü. Kolay şeyler değildi. O an otobüste olan herkes çok zor anlar yaşadı. Allah kimsenin başına vermesin. Psikolojimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Antrenman metotlarını değiştirerek, futbolcuların kafalarını dağıtarak ve farklı antrenmanlar yaptırarak onları motive etmeye çalışıyoruz. Diego sakattı bir antrenmana çıktı ve hazır olmadığı için onu kadroya almadım” şeklinde konuştu.
MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup olarak kupadan elenen Mersin İdmanyurdu’nun teknik direktörü Rıza Çalımbay ise, “Öncelikle biz ligde bir Galatasaray maçı oynadık. O maçın hemen akabinde fikstürde Fenerbahçe maçı vardı. Ben orada, bütün hakemleri kastederek; ‘4 büyüklerin maçını yönetirken hakemlerimiz etkileniyorlar’ demiştim. Bugün bir kez daha bunu gördük. Öyle bir penaltı verilmez. Öyle penaltı verdiğiniz zaman ondan sonra da kırmızı kart gösterdi ve bunları Anadolu takımına yaparken 4 büyüklere böyle bir penaltı verirler mi hakemler. Tabi ki mümkün değil. Hakemlerin adaletli olmasını istiyoruz. Hakem maçın 20. dakikasında müsabakayı resmen bitirdi. Yine de biz oyunu bırakmadık. Birçok pozisyonumuz vardı. Belki buraya tam kadro gelseydik daha farklı bir şekilde ayrılabilirdik. Bizim için lig daha önemli. Bizim hedefimiz lig ve onu iyi bir yerde bitireceğiz. Benim üzüldüğüm bir olay, Anadolu takımlarını böyle yapmamaları gerekiyor. Hakem adına da kırmızı kart gören arkadaşımız adına da üzüldüm ama takımımın mücadelesinden çok memnunum. Hepsini tebrik ediyorum. Fenerbahçe camiasına tekrar geçmiş olsun diliyorum” dedi.