Fenerbahçe’de yönetimin son görüşmeleri yapmak üzere İstanbul’a getirdiği Portekizli teknik direktör Vitor Pereira ile bugün anlaşma sağlanması bekleniyor.
Fenerbahçe, İsmail Kartal’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için arayışlarını hızlandırdı. Sezonun bitimiyle beraber birçok teknik adamla ismi anılan sarı-lacivertli ekipte, Portekizli Vitor Pereira ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo dün akşam İstanbul’a geldi. Fenerbahçe yönetimi ile masaya oturacak olan deneyimli teknik adam, bir pürüz çıkmaması halinde Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olacak. Fenerbahçe, yeni teknik direktörü ile anlaşmasının ardından yeni sezon planlamalarına başlayacak.
PEREIRA KİMDİR?
2010 yılında Andre Villas Boas’ın yardımcısı olarak Porto’da göreve başlayan genç teknik adam, 2011-2012 yılında Villas Boas’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna geçti ve adını burada duyurdu. Porta’da çok başarılı 2 sezon geçiren Pereira, 2 lig şampiyonluğu, iki de Süper Kupa kazandı. Daha sonra Katar ekiplerinden Al-Ahli’nin yolunu tutan Pereira burada da takımını şampiyonluğa ulaştırdı ve 2014-2015 sezonunda Olympiakos’un başına getirildi. Pereira, burada da lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı.