Sezon başında Fenerbahçe’nin de transfer listesinde yer alan Salzburg’un İspanyol golcüsü Soriano, bu sezon tüm liglerde Messi ve Ronaldo’nun ardından en çok gol atan isim konumunda yer alıyor.
Avusturya Bundesliga ekiplerinden FC Red Bull Salzburg takımında forma giyen İspanyol yıldız Jonathan Soriano, gollerine devam ediyor. Takımının en son oynadığı ve 4-0 galip geldiği Admira Wacker mücadelesinde açılış golünü kaydeden Jonathan Soriano, ligdeki gol sayısını da 30’a çıkardı.
RONALDO VE MESSI’Yİ TAKİP EDİYOR
Bu sezon Avusturya Bundesliga, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Avusturya Kupası olmak üzere 4 kulvarda 44 resmi maça çıkan golcü oyuncu, rakip fileleri 42 kez havalandırmayı başardı. 2014-2015 sezonunda çıktığı 52 resmi maçta 53 gol atan Messi ve 48 mücadelede 52 kez gol sevinci yaşayan Ronaldo’nun ardından tüm liglerde en çok gol atan isim olan Soriano, sezon başında Fenerbahçe’nin de transfer gündemine de girmişti.
FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORDU
24 yaşında İspanya 3. Ligi’nde mücadele eden Barcelona B takımına transfer olmadan önce futbolu bırakma kararı alan ve ardından bu kararından vazgeçen Soriano, 2012’nin Ocak ayında Salzburg’a transfer oldu. Çıktığı 33 lig maçında 26 kez gol sevinci yaşayan İspanyol yıldız, istikrarını bir sonraki sezon da sürdürdü. 2013-2014 sezonunda 42 resmi maçta 45 gol atarak kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Soriano, gollerine bu sezon da devam ediyor.
141 MAÇTA 178 GOLE KATKI
Golcü oyuncu, takımı Salzburg’da bugüne dek 141 resmi maçta görev aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 126 kez havalandıran Soriano, 52 golün de hazırlayıcısı oldu. Toplam 178 gole katkı sağlayan 29 yaşındaki oyuncunun kariyeri boyunca yalnızca 1 kırmızı kartı bulunuyor.