Almanya’nın Dachau kentinde ringe çıkan yarı ağır sıklet boksörümüz Fırat Arslan, tüm masa hakemlerinin ortak kararıyla ringden zaferle ayrıldı.
Türk boks tarihinin şampiyon boksörü Arslan, Macar rakibi karşısında maça kontrollü başladı. İlk raunt boksörlerin karşılıklı olarak birbirlerinin gücünü tartmakla geçti. İkinci rauntta boksörümüz ringe şimşek gibi girerek rakibine baskı yaptı. Bu raunttan itibaren üstünlüğü eline alan sporcumuz, ilerleyen rauntlarda mutlak üstünlüğünü ortaya koydu. Altıncı raunda doğru yorgunluk belirtileri gösteren rakibin aksine Fırat Arslan, mükemmel kondisyonu ile daha da atak dövüşmeye başladı. Maçın sonlarına doğru gittikçe açılan Fırat, Macar rakip Gyula Bozai’ye oranla oldukça üstün performans sergilerken, köşeye sıkıştırdığı rakibini zaman zaman indirebilecek pozisyonlara sokmayı başardı.
Karşılaşmanın yapıldığı salon tıklım tıklım doluyken, gurbetçi vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve tezahüratlarla başarılı sporcuya destek verdiler. Karşılaşmaya Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet şampiyonu Erkan Teper ve eski Avrupa Şampiyonu Luan Krasniqi de katılarak sporcumuzu desteklediler.
"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"
Karşılaşmanın ardından basına bir açıklama yapan Fırat Arslan, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Bugünkü maçtaki performansımla formumun ne kadar iyi olduğunu herkese bir kez daha gösterdim. Hedefim yeniden dünya şampiyonu olarak ülkeme altın kemeri yeniden getirmekti. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Arslan’ın basın danışmanı Vedat Alyaz ise, dünya şampiyonluğuna çok yakın olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki aylarda görüşmeler başlayacak. Fırat, bu maçın ardından dünya sıralamasındaki yerini ilk beşe yükseltecektir diye düşünüyorum. Bu bile Türk boksu adına büyük bir başarıdır. Bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında bir dünya şampiyonluk maçı daha yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.