Galatasaray, ligin 32. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak.
Spor Toto Süper Lig’de zirve mücadelesi veren sarı-kırmızılı takım, 32. hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena Stadyumu’nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Saat 20.00’da başlayacak olan müsabakayı Halis Özkahya yönetecek. Özkahya’nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Hakan Yemişken yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak.
GALATASARAY’IN İLK 11’İ
Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray, sahaya şu 11 ile çıkacak:
“Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Yasin, Burak.”
Yedekler: “Eray, Koray, Tarık, Hamit, Yekta, Olcan, Pandev.”
GENÇLERBİRLİĞİ’NİN İLK 11’İ
Mesut Bakkal idaresindeki Gençlerbirliği’nin ilk 11’i ise şöyle:
“Ferhat Kaplan, Hakan, Ahmet, Ferhat Görgülü, Uğur, Gosso, Petrovic, Mervan, Hleb, El Kabir, Stancu.”
Yedekler: “Ramazan, Ahmet Oğuz, Çağrı, Tomic, Michel Landel, İrfan Can, Halil İbrahim.”
EMRE ÇOLAK VE BRUMA KADRODA YOK
Geçtiğimiz hafta oynanan Mersin İdmanyurdu mücadelesinde oyundan alınırken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na tepki gösteren genç oyuncu Emre Çolak, Gençlerbirliği müsabakasında kadroda yer almadı. Çolak’ın yanı sıra Bruma da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından kadroya dahil edilmedi.
KALE SİNAN BOLAT’A EMANET
Mersin İdmanyurdu maçının son dakikalarında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Muslera’nın yerine sarı-kırmızılıların kalesini Sinan Bolat koruyacak. Bu sezon Galatasaray’ın kalesini 7 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 8 resmi maçta koruyan Bolat, bu karşılaşmalarda kalesinde 12 gol gördü. Yalnızca bir mücadelede kalesini gole kapatan Sinan Bolat, bu sezon ligdeki ilk karşılaşmasına çıkacak.
TARAFTARDAN BOLAT’A SEVGİ SELİ
Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın kalesini ilk kez koruyacak olan Sinan Bolat’a taraftarlarda büyük destek verdi. Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan tecrübeli file bekçisine sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla moral verdi.
SNEIJDER 100. RESMİ MAÇINDA
Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımda 100. resmi maçına çıkıyor. Spor Toto Süper Lig’de 69 mücadelede forma terleten Sneijder, Şampiyonlar Ligi’nde 17, Süper Kupa’da 2, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 11 kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 33 kez havalandıran Sneijder, 13 golünde hazırlayıcısı oldu.
MELO 150. MAÇINA ÇIKIYOR
Sarı-kırmızılıların Brezilyalı yıldızı Felipe Melo ise Galatasaray formasıyla 150. resmi maçına çıkacak. Daha önce oynadığı 149 maçın 145’inde ilk 11’de sahaya çıkan Melo, sadece 4 karşılaşmada oyuna sonradan dahil oldu. Yıldız isim bu karşılaşmalarda 18 gol, 12 asistlik performans sergiledi.
88. RANDEVU
İki ekip bugün oynayacakları maçla birlikte lig tarihinde 88. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 87 maçta Galatasaray, sahadan 46 kez galibiyet ile ayrılırken, ev sahibi ekip 22 kez 3 puan sevinci yaşadı. 19 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan mücadelede Emre Çolak ve Stancu’nun karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.
5 OYUNCU SINIRDA
Galatasaray’da Gençlerbirliği maçı öncesi Burak Yılmaz, Semih Kaya, Umut Bulut, Hamit Altıntop ve Yekta Kurtuluş sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular Gençlerbirliği maçında kart görmesi halinde ligin 33. haftasında Türk Telekom Arena’da oynanacak Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düşecek.