Galatasaray, lider Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye konuk olacağı haftada Kasımpaşa engelini kayıpsız geçerek tekrar liderlik koltuğuna oturmak istiyor.
Spor Toto Süper Lig’de zirve mücadelesi veren sarı-kırmızılı ekip, 25. hafta müsabakasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Yarın saat 19.00’da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda başlayacak olan mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek.
FIRSATI KAÇIRMAK İSTEMİYOR
Lider Beşiktaş’ın şampiyonluk mücadelesi veren bir diğer ekip Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçı haftasında Kasımpaşa engeline takılmak istemeyen Aslan, sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak. Hamzaoğlu’nun öğrencileri sahadan galibiyet ile ayrıldığı takdirde Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda tekrar liderlik koltuğuna oturacak.
22. RANDEVU
İki ekip, yarın oynayacakları maç ile birlikte ligde 22. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 21 mücadelede Galatasaray, sahadan 13 kez galibiyet ile ayrılırken, Kasımpaşa ise 3 karşılaşmada gülen taraf oldu. 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar rakip fileleri 39 kez havalandırırken, lacivert-beyazlı ekip ise 16 golle yanıt verdi.
HAMZAOĞLU’NUN KOZU BURAK YILMAZ
Ligin 24. haftasında oynanan Başakşehir karşılaşmasında sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen golcü oyuncu Burak Yılmaz, Kasımpaşa karşısında sahadaki yerini alacak. Sakatlığı sebebiyle forma giyemediği SAİ Kayseri Erciyesspor karşılaşması ve 23. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde gol sevinci yaşamayan tecrübeli oyuncu, lacivert-beyazlı ekip karşısında ligde 3 hafta sonra golle tanışmak istiyor. Golcü oyuncunun antrenmanlarda bir hayli hırslı olduğu görülürken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun da Kasımpaşa karşısındaki en büyük kozu olacak.
5 OYUNCU SINIRDA
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Semih Kaya ve Sabri Sarıoğlu dışında eksik oyuncu bulunmuyor. 3’er sarı kartı bulunan Semih Kaya, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın ve Wesley Sneijder bu karşılaşmada kart görmesi halinde ligin 26. haftasında oynanacak Kardemir Karabükspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Ev sahibi Kasımpaşa’da ise hafif sakatlığı bulunan Orhan Şam’ın forma giyip, giyemeyeceği maç saati netlik kazanacak.
PAŞA’NIN BAŞINDA WOUTERS ÇIKACAK
Ev sahibi ekip Kasımpaşa’da teknik direktör Shota Arveladze’nin istifasının ardından takımın başına geçen altyapı koordinatörü Jan Wouters, Galatasaray karşılaşmasında lacivert-beyazlıların başında sahada yer alacak.
DÜDÜK HÜSEYİN GÖÇEK’TE
Yarın saat 19.00’da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda başlayacak olan mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Erdem Bayık yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Emre Malok.