Gaziantepspor ile Gençlerbirliği arasında Kamil Ocak Stadyumunda oynanan ve Gençlerbirliği’nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamada bulundu. Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maçta gol yiyene kadar iyi oynayan taraf olduklarını ifade ederken Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maçı tek başına izlemeye gelen ve desteğini hiç kesmeyen Gençlerbirliği taraftarına teşekkür etti.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk yaptığı açıklamada,” Maça çok iyi başladık. İlk 45 dakika maçın tek hakimiydik, rakibimize hiç kaleye getirmedik. Rakibimize hiç pozisyon vermedik. Çok fazla pozisyona girdik. Kaçırdığımız gol pozisyonları var, direkten dönen topumuz da vardı. Oyunun gidişatına baktığımızda rahat kazanabileceğimiz maç gibi gidiyordu. Taki; 61. dakikaya kadar.. 61. dakikada bir taç atışından, bir konsantrasyon eksikliği, bir adam kaçırma dönen topu kovalamama ve bir anlık hata bizi geriye düşürdü. 68. dakikada ikinci taç atışından bir daha gol yedik. Daha sonrada oyun disiplinimiz bozuldu. Moral olarak da düştük. Maçın geneline baktığımızda, yediğimiz gole kadar rakibe hiç pozisyon vermedik. Çok fazla pozisyona giren, oyunun tam anlamıyla hakimi olan takımdık ama sonuç olarak maçı kaybettik" dedi. Böyle hataları yapmamaları gerektiğini ifade eden Buruk; "Daha konsantre olmak gerekiyor. Oyun içinde duraklamalara, durmalara hiç yer yok futbolda. Oyunun belli bölümlerinden ben memnunum ama 2-0’dan sonraki bölümde de çok dağıldık. Biraz konsantrasyon eksikliği, biraz da öne doğru aksiyonlarda ve geri dönüşlerde sıkıntı oldu. Kötü bir mağlubiyet oldu. Üzgünüz, rakibimizi kutluyoruz. Onlarda tecrübeli ayaklara sahipler. Yaptığımız hataları cezalandırdılar. Rakibimizi ve teknik heyetini kutluyorum. Onlar için önemli bir galibiyetti” diye konuştu.
BAKKAL, OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maç sonu yaptığı açıklamada; “ Özellikle lig sıralamasının ortasındaki iki takımın mücadelesi vardı. Yani 35-36 puana çıkan. Biz öncelikle farkı açtığımız için mutluyum. Yalnız ondan önce tribünde bizi destekleyen tek bir taraftarımız vardı. Yaşayan bir taraftar, ona teşekkür ediyorum... Takım da zaten yanına giderek güzel bir jest yaptı ve forma hediye ettiler. Kim olduğunu bilmiyorum ama emeğine sağlık diyorum. Hem kendim hem takımım hem de camiam adına teşekkür ediyorum. Çünkü; herkesin çok ilgisini çekti. Böyle yüreği temiz takımını desteklemeye gelen taraftara ihtiyacımız var" diyerek galibeytten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oyunda ilk devreye baktığında zaman zaman çift forvet oynadıklarını belirten Bakkal; " İki forvet oynadığımız zaman ilk devre baskı yedik... Gerçi bir tek Muhammed’in direkten dönene pozisyonunu verdik. Ahmet’in yaptığı bir hata vardı. Sonra ikinci devreye sistemi değiştirerek başladık. Yani Alexander Hleb’i aldık, sağ tarafa Mustafa’yı alınca onun farkı ortaya çıkmaya başladı. İşte usta ayaklar devreye girdiği zaman oyun daha bir güzel, daha bir keyifli olmaya başladı. Hakkettiğimiz bir galibiyeti aldığımız düşünüyorum. Özelikle takım bütünlüğü, takım savunması araya atılan toplar bizi sonuca götürür dedik ve aynısını yaptılar, Stancu ile özelikle El Kabir’le... İyi oynuyoruz hem de kazanıyoruz. 5. galibiyetimizi aldık. Gençlerbirliği’nin hedefi ben geldiğimde kümede kalmaktı ama ben şimdi 7’nciliğe oynamak istiyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Gaziantepspor’a başarılar diliyorum” dedi.