Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, golsüz eşitlikle tamamlanan Akhisar Belediyespor maçına ilişkin, "Vasatın üstüne çıkmayan bir maç oldu" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor’u konuk eden Gençlerbirliği sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. 8 sarı kartın çıktığı mücadelede iki takımdan birer oyuncu kırmızı kart gördü.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "İnanılmaz bir sıcak vardı, yürümek bile zor. İkinci devre biraz atak oynadık ama bence vasatın üstüne çıkmayan bir maç" dedi.
İki takımın da ligi garantilemiş olmasının tempoyu düşürdüğünü belirten Bakkal, "Bizim ön taraftaki üretkenliğimiz biraz daha azdı. Oyunculara ligin yorgunluğu çökmüş gibi. Benim kabul etmediğim bir tempo ama yapacak bir şey yok" diye konuştu. Rakibin 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarıda üretken oyuncuları sahaya sürdüğünü anlatan Bakkal, "Bence 11’e 11 olsaydı normal bir sonuç olurdu ama 40 dakika 10 kişi oynayan rakibi yenmemiz lazımdı. Kazanmamız gereken bir maçtı ama iki takım için de orta saha mücadelesinde geçen pozisyonu az bir maç oynadık" ifadelerini kullandı.
Tosic’in sakatlığına ilişkin konuşan Bakkal, "Sakatlığının durumu belli değil bakacağız, MR çekilecek. Alt adalesinde bir çekme oluştu. Yapacak bir şey yok, olan oyuncularla devam edeceğiz" dedi.
Gençlerbirliği oyuncusu Uğur Çiftçi’nin 90+4. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasını değerlendiren Bakkal, "Bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Bu son dönemde bizim alışkanlığımız oldu ama o pozisyondan önce Bilal Kısa’nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi gerekiyordu" dedi.
AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise, "Önemli bir puan kazandık. Oyun hakimiyeti 90 dakika Akhisar Belediyespor takımındaydı" dedi.
Baskılı oynadıklarını söyleyen Carlos, ikinci yarının başında Custodio’nun kırmızı kart görmesiyle Gençlerbirliği’nin ataklarını sıklaştırdığını ancak atakları sağlam savunma ile engelleyerek 1 puan aldıklarını belirtti.
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Brezilyalı teknik adam, "Bugün oynanan futbol Süper Lig takımının kalitesine yakışıyor muydu?" sorusuna, "Eğer rakip takımın biraz daha oyun isteği olsaydı belki iki takım için de daha kaliteli maç olacaktı" karşılığını verdi.
CARLOS’TAN FUTBOL OKULLARINA DESTEK
Türkiye’de çok kaliteli takımların olduğunu belirten Carlos, "Bazen Türkiye’de hataları var, takımları ofansif oynatmıyor. Genel olarak Türk futbolunun ilerlemesi lazım. Futbolcular, hocalar ve hakemlerin çok daha kaliteli olması lazım. Brezilya’da bile en üst sevide değil. Son zamanlarda takımlar dengeli" dedi.
Türkiye’de futbol okullarının açılmasının önemine dikkat çeken Carlos, "Eğer futbol okulu açılırsa yakın zaman yeni bir Arda, yeni bir Bilal ve yeni kaliteli futbolcular ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.