2017 yılı içerisinde 48 farklı ve çok önemli eserden 135 bin adet basarak gençlere dağıtan Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, şimdi de Romandan, Seyahatnamelere, Gezi kitaplarından, Biyografilere, Tiyatro metinlerinden, Tarih çalışmalarına geniş bir çeşide sahip eserler titizlikle seçilip çoğaltılarak gençlere ücretsiz olarak veriliyor.

"Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorunu Ortaya Çıkış Süreci (1678-1914)” ile “Ermeni Sorunu 1915-1923 Sömürge Savaşı” adlı eserler de Bakanlığın bu yıl içerisinde gençlere dağıtmak için temin ettiği eserlerden bazıları.

Ayrıca “yayınlar.gsb.gov.tr” web sitesi bu seferberliğin 5 yıldır başlıca mecralarından biri. Gençler bu siteden, mevcut yayınları, yayınlanacak yeni eserleri öğrenebiliyor, eserlerin önemli bir kısmına da dijital kopya olarak ücretsiz olarak sahip olabiliyor.

Edinilen bilgiye göre; Bakanlığın gençlere yönelik kitap okuma seferberliği çerçevesinde, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü 2017 yılında Gençlik Merkezleri, KYK Gençlik Ofisleri, MEB’e bağlı Okullar, Kulüpler, Yurtlar, Vakıflar, STK’lar, Kitap Kafeler ve Mobil Gençlik Merkezlerine toplam 123 Bin 304 adet eser ücretsiz dağıtıldı. Yılsonuna kadar 150 Bin adet eserin ücretsiz dağıtılması hedefleniyor.