Edinilen bilgiye göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2013 yılı Haziran ayında yayına başlayan Gençlik Araştırmaları Dergisi, ülkemiz gençlik profili üzerine önemi çok büyük bilimsel bir çalışmaya imza atıyor. Gençlik alanında yapılan araştırmalar konusunda büyük bir boşluğu dolduran ve çalışmalara yön vermekte olan dergi 4 yıldır yayında. Dergi, nitel ve nicel çalışmalarıyla, gençlikle ilgili inceleme ve araştırmaların yapılması, farklı bakış açılarıyla gençliğin problemlerinin değerlendirilmesi ve çözüm aranmasını hedefliyor. Gençlik Araştırmaları Dergisi, Akademik, ulusal hakemli olarak, yılda 3 kez yayımlanıyor. Bu güne dek 12 sayısı yayınlanan derginin, Kasım ayında ise ‘Gençlik ve Katılımcılık’ temasıyla 13. sayısı yayınladı.

Kuramsal çerçevesi Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve “Gençlik ve Katılımcılık” teması ile okuyucularına ulaşan Gençlik Araştırmaları Dergisinin son sayısında, “İnternet ve Siyasal Katılım”, “Gençliğin Toplumsal Katılımı”, “Türkiye’de Kırsal Gençlik Açısından İstihdam ve Tarımsal İstihdamın Geleceği” gibi çok çeşitli konulara ait makaleler yer alıyor.

Bilindiği gibi; Gençlik Araştırmaları Dergisi, özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, gençlikle ilgili nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye’de gençlere yönelik politikaların geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dergiye, ‘genclikarastirmalari.gsb.gov.tr’ ve ‘yayinlar.gsb.gov.tr’ web sitelerinden ücretsiz olarak ulaşmak mümkün.