Türkiye Golf Federasyonu, Trabzon ve Samsun’da genç yetenekleri keşfetmek amacıyla seçmeler gerçekleştirecek. 8-13 yaşındaki çocuklara yönelik seçmeler 27-28 Şubat tarihlerinde Trabzon’da yapılacak. 29 Şubat’ta da Samsun’da işitme engelli çocuklara yönelik seçme çalışmaları organize edilecek.

Trabzon ve Samsun’daki seçmelere büyük önem verdiklerini belirten Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, çalışmaları yerinde takip edeceğini açıkladı. Trabzon’da kurulan 10 golf kulübünde aktif çalışmaların başladığını ifade eden Ağaoğlu, "2004 yılında Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğimiz çalışmaların benzerini Samsun ve Trabzon’da yapmak istiyoruz. Karadeniz insanının spora ne kadar yatkın olduğunu söylemeye gerek yok. Seçmeler sonunda belirlenecek yetenekli çocuklar Trabzon’da açacağımız driving range ve Samsun’da Temmuz ayı başında hizmete girecek golf sahasında antrenmanlarını yapacaklar. Ayrıca Samsun’daki sahada bu yıl sekiz ulusal turnuva gerçekleştireceğiz" dedi.

"KARADENİZ’DEKİ İLLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GOLFLE TANIŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"
Golfün zengin sporu olduğu algısını önemli ölçüde değiştirdiklerini belirten Ahmet Ağaoğlu, "Projeyi sadece Trabzon ve Samsun’la sınırlı olarak düşünmüyoruz. Önümüzdeki yıllarda çevre illerde yapacağımız çalışmalar Karadeniz’deki illerin büyük bölümünü golfle tanıştırmayı amaçlıyoruz. Bu noktada kısa süre içinde ilk golf sahasına kavuşacak Samsun’u ülkemizin golf merkezlerinden biri yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.