Galatasaray yönetiminin dün ani bir karar ile yollarını ayırdığı teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, takımın başında çıktığı 52 resmi maçta 33 galibiyet elde etti.
Sarı-kırmızılı kulüp, dün karşılıklı yapılan görüşmeler sonunda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray’a 3 kupa birden kazandıran deneyimli teknik adam, takımın başında çıktığı 52 resmi maçta yalnızca 10 mağlubiyet yaşadı.
İLK RESMİ MAÇINA ESKİŞEHİRSPOR’A KARŞI ÇIKTI
Geçtiğimiz sezonun 10. haftasında İtalyan teknik adam Cesare Prandelli’nin görevden alınmasının ardından takımın başına getirilen başarılı çalıştırıcı, Galatasaray’daki ilk resmi maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Eskişehirspor müsabakası ile çıkmıştı. İlk resmi maçından 4-2’lik galibiyetle ayrılan Hamzaoğlu, ligde ise Akhisar Belediyespor galibiyeti ile başladığı ilk maçının ardından 11 haftalık yenilmezlik serisi elde etti.
52 MAÇTA 33 GALİBİYET
Süper Lig’de geçtiğimiz sezon göreve geldikten sonra çıkılan 23 maçta yalnızca Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı mağlubiyet yaşayan Hamzaoğlu, sezon sonunda Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kulübün müzesine taşımıştı. Galatasaray kariyerinde 52 kez takımın başında sahaya çıkan başarılı teknik adam, bu maçlarda 33 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 116 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 60 gol gördü. Hamzaoğlu, maç başına 2,08 puan ortalaması elde etti.
SÜPER LİG’DE YALNIZCA 4 MAĞLUBİYET
45 yaşındaki teknik adam, Spor Toto Süper Lig’de ise geçtiğimiz sezon 23, bu sezon ise 11 maçta takımın başında yer aldı. Bu maçlarda ise 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan Hamza Hamzaoğlu, 2,2 puan ortalaması elde etti.