Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Adayı Harun Erdenay, "Bir isim sponsorumuz var. Bununla (TRT) anlaştık, çok önemli bir kurum. Bir senedir isim sponsoru yoktu. Seneye ligimizin bir tane isim sponsoru olacak" dedi.
TBF Olağanüstü Genel Kurulu Ankara’da başladı. TBF Başkanlığı için gerekli adaylık başvurularını yerine getiren mevcut federasyon başkanı Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan başkanlık için yarışıyor. Ankara Hilton Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda Harun Erdenay başkan seçilmesi durumunda yapmayı planladığı projeleri anlattı.
"TBF başkanı olmak için siz delegelerimizden destek istemenin ne kadar onur verici olduğunu anlatamam" diyen Erdenay, "Basketbolcu bir aileden geliyorum. Çok küçük sahalarda basketbolla tanıştım. Altyapılarda başlayan kariyerim uzun yıllar devam etti. Paşabahçe, Ülker, Fenerbahçe derken 180 kez milli formayı giydim. Daha sonra yöneticilik kariyerim var. Milli takım menajerliği, TBF Yönetimin Kurulu Üyeliği ve asbaşkanlık derken yönetimin her kademesinde bulundum. Ayrıca kulüpte de antrenörlük ve yöneticilik yaptık. Bu sporun A’dan Z’ye her şeyini yaşadım. Şimdi bu tecrübelerimi Türk basketbolu için kullanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Başka spor dallarına hiçbir zaman ilgisi olmadığını, her zaman odağının Türk basketbolu olduğunu dile getiren Erdenay, TBF’nin İspanya ile birlikte dünyanın en güçlü federasyonlarından biri olarak gösterildiğini vurguladı. Erdenay, "Bunu daha da ileri götürmek ve TBF’yi dünyanın zirvesine taşımak istiyorum. Şeffaf, bağımsız bir federasyon yönetimi hedefliyoruz" dedi.
"İLK OLARAK SPORTİF BAŞARI"
İlk olarak sportif başarıyı hedeflediklerini vurgulayan Erdenay, "Milli takımlarda bu sene iki çok önemli Avrupa Şampiyonası oynayacağız. Burada alacağımız dereceler bizi olimpiyatlara taşıyacak. O yüzden çok iyi hazırlanmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.
Basketbolun çeşitli kademelerinde elde edilen başarıları anlatan Erdenay, kulüplerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
"BİR SÜPER LİG PROJEM VAR, BUNUN İÇİN BİR İSİM SPONSORU ÇOKTAN BULDUM"
"Bir Süper Lig projem var" diyen Erdenay, "Bunun için bir isim sponsoru çoktan buldum. Ligimiz Süper Lig olmayı hak ediyor. Süper Lig olunca ikinci lig, birinci lig adı altında, üçüncü lig de ikinci lig adı altında oynanacak. Bu sistem beraberinde televizyon yayınlarına, televizyonlara yeni fırsatlar getirecek. Ayrıca Lig Kurulu toplantısı yaptık. Bu toplantıda ben ligleri kulüplerin yönetmesinden taraftarım" dedi.
Erdenay, "Bir isim sponsorumuz var. Bununla anlaştık, çok önemli bir kurum. Bir senedir isim sponsoru yoktu. Seneye İnşallah ligimizin bir tane isim sponsoru olacak. Bu onlara mali açıdan çok büyük katkı yapacak" dedi.
HAKEMLERE YÖNELİK PROJE
Hakemler üzerine de projesi olduğunu anlatan Erdenay, "Hakemlerimiz dünyada çok üst seviyede. Dünyanın en güçlü federasyonlarından biriyiz fakat hakemlerimizin bundan aldığı pasta maalesef az seviyede kaldı. Hakemlerimizin de değerinin artırmak, biraz daha motive etmek için yavaş yavaş profesyonelleştirme yöntemine geçeceğiz" diye konuştu.
"ALTYAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ"
Erdenay, altyapı projelerine de önem vereceklerini belirterek, "Bu oyuncuları yetiştiren kulüplerimize teşekkür ediyoruz. A takıma çıktıklarında altyapından gelen oyuncuların oyunda daha fazla yer almalarını sağlamak için kulüplere mali yönden bir takım destekler vereceğiz" dedi.
Erdenay, altyapıdan gelen oyuncuların antrenörler tarafından teşvik edilmesi yönünde çalışmaları olduğunu da dile getirdi.
TANITIM VE PAZARLAMA
Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizen Erdenay, "Medyayla ilgili her zaman iyi ilişkiler kurmayı düşünen bir başkanım ve herkese aynı mesafede kalmayı düşünüyorum. Medya bu işin parçası, medyayla ilişkilerimi her zaman iyi tutmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Erdenay, TRT ile görüşmesinde önümüzdeki sene Kadın Basketbol Ligi’nin de televizyon yayınlarının olması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.
Basketbolun hayatı değiştirecek bir güce sahip olduğunu söyleyen Erdenay, "Çocukların başarılı birer basketbolcu olmaları için fırsatlar oluşturacağım. Basketbolu Anadolu’ya yayarak tüm çocukların eşit olarak basketboldan yararlanmalarını sağlayacağım" değerlendirmesini yaptı.