Hüseyin BOZOK / HATAY,() - Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Spor Toto 1'inci Lig'de play off maçlarında mücadele verecek Hatayspor için tüm kentin maddi destek vermesini istedi.
Valilik binasındaki Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda  düzenlenen toplantıda Vali Rahmi Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, kulübe destek çağrısında bulundu. Hatayspor’a güvendiklerini ve Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını kaydeden Vali Doğan, "Hatayspor ligde ciddi anlamda bir başarı elde etti. Futbolcular ve yöneticiler çok heyecanlı. Şehirde de böyle bir beklenti var. Ama şehrin de takıma sahip çıkması lazım. Geçmişte işadamları takıma sahip çıktı. Ancak bunu tüm halka yaymak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan güçleri oranında, '1 lira veren de bin lira veren de bizim için makbul' diyerek, takıma destek çıkmalarını bekliyoruz. Gün bugündür, bugün sahip çıkılırsa, ciddi anlamda takımı motive edecektir. Takımın geleceği açısından önemli" dedi.
SAVAŞ: SÜPER LİG'E YÜKSELMEK İSTİYORUZ
Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay’ın son yıllarda spor anlamında adından söz ettiren bir şehir olduğunu belirterek, "Hatayspor, Süper Lig'e çıkma ihtimali en yüksek takım. Ligi üçüncü sırada bitirdik. Çok az farkla ikinciliği kaybettik. İnşallah 3 maç sonunda biz Süper Lig ile tanışmak istiyoruz. Süper Lig takımlarını sadece kupada Hatay'a getirmek değil, yıl boyunca burada ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.
Savaş, kentin takımına sahip çıkması adına herkesin gücü oranında destek vermesini de istedi.

(FOTOĞRAFLI)