Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde Yenimahalle Belediyesi, play-off yarı final mücadelesinde Ardeşen GSK’yı evinde 29-24 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve finale yükseldi.
THF Spor Salonu’nda gerçekleşen mücadeleyi, İbrahim Özdeniz ve Kürşad Erdoğan yönetti. Karşılaşmaya, Tatalovic, Chumak, Esra, Yeliz, Duygu, Marina ve Lenche ile başlayan Yenimahalle güçlü Rize temsilcisi karşısında sonuca zorlanmadan gitti. Karşılaşmayı, serinin diğer maçlarında olduğu gibi rahat götüren mavi-beyazlılar, ilk yarıyı 16-11 önde kapatarak devreye moralli girdi. İkinci devrenin başlamasıyla beraber baskıyı artıran Yenimahalle, sürpriz yapmadı ve baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 29-24 kazanmasını bildi. Play-off’ların başlamasıyla beraber vites yükselten Dmitrovic attığı 10 golle yine maçın yıldızı olurken, kaptan Yeliz ise bulduğu 6 gol ve yaptığı şık asistlerle oyuna ağırlığını koymasını bildi.
"YÖNETİM, TARAFTAR, OYUNCU EL ELE HEP BERABER ZAFERE"
Ardeşen karşısında oyuncularından üstün performans aldıklarını belirten teknik direktör Serdar Eler, “5’li seri üzerinden oynanan yarı final mücadelesini biz tek maç olarak gördük. Her maça aynı konsantre ve aynı istekle çıkarak işi şansa bırakmadık ve şampiyonluğu ne kadar istediğimizi herkese gösterdik. Rakibimiz Ardeşen’i verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Ayrıca Ankara’nın şampiyonluk hasretine son vermek istediklerine de değinen Eler, “Geçen yılı telafi etmek istiyoruz. Süper Kupa ve Türkiye Kupası zaferleriyle Ankara’nın kupa hasretine bir nebze de olsa son verdik. Bizim için esas hedef, lig şampiyonluğunu kazanarak bu zaferleri taçlandırmaktır. Oyuncularıma ve teknik ekibime güvenim tam. Yönetim, taraftar ve oyuncularımızla el ele vererek hep beraber zafere yürüyeceğiz” diye konuştu.