Erkan Sözeri ile yollarını ayıran Ankara ekibi, yeni teknik direktörünü buldu. Daha önce de kulüpte görev alan Üzülmez, 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı. Gençlerbirliği Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, yapmış olduğu görüşmeler neticesinde teknik direktör İbrahim Üzülmez’i göreve getirdi. Kulübümüz, İbrahim Üzülmez ile 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı" denildi.

Gençlerbirliği’nin yeniden Süper Lige çıkması için güçlü bir teknik direktör ile çalışmak isteyen Başkan Murat Cavcav, daha önce de kritik bir dönemde başkent ekibini çalıştıran İbrahim Üzülmez üzerinde karar kılarak ‘2. Üzülmez dönemi’ni başlatmış oldu.

İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği’nde çalıştığı ilk döneminde 2014-15 sezonunun devre arasında takımını devir almış ve 13 puanla devreyi bitiren takımıyla 10 galibiyet, 2 beraberlik alarak o kriz dönemini başarıyla atlatmıştı.

2015-16 sezonuna da İbrahim Üzülmez yönetimiyle başlayan Gençlerbirliği, ligin 10. haftası sonunda kendisiyle yolları ayırmıştı.

45 yaşındaki teknik adam İbrahim Üzülmez, sezon başında Çaykur Rizespor’da görev almış ancak kötü gidişat nedeniyle ligin 5. haftanın ardından Karadeniz ekibi yola devam edememişti. Genç teknik direktör, sırasıyla Elazığspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor takımlarında teknik direktörlük görevinde bulunmuştu.