Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi, Gençler-Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları’nın genç erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.
Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen yarışlarda yıldız kız-erkek ve genç kız-erkek kategorilerinde 27 okuldan 50 öğrenci kıyasıya mücadele etti. 1x ve 2x kategorilerinde yapılan yarışmalarda yıldızlar bin metrede, gençler ise 2 bin metrede yarıştılar.
Sabri Sevniş, Fatih Sevli ve Kürşat Gökhan’dan oluşan Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi takımı, tüm rakiplerini geride bırakarak "Genç Erkekler" kategorisinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.
Şampiyon olan ekibin beden eğitimi öğretmeni Mahmut Yaman ve kürek antrenörü Candaş Adıgüzel, büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik ettiler. Mahmut Yaman, çok iyi bir takıma sahip olduklarını söyledi ve ekiplerinin milli takım düzeyinde mücadele eden sporculardan oluştuğuna vurgu yaptı. Yaman, yarışmanın ardından öğrencilerinin milli takım kampına katılacağını ifade etti.
Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Uyan da, Türkiye Şampiyonu olan ekibi ve antrenörlerini kutlayarak alınan başarıyı değerlendirdi; “Geçtiğimiz ay içinde okçulukta İstanbul şampiyonluğunu elde ettikten sonra kürekte de Türkiye Şampiyonu olmayı başardık. Farklı spor branşlarında profesyoneller aracılığıyla sunduğumuz eğitim ve koçluk çalışmalarının sonucunu bu anlamlı başarılarla alıyoruz. Disiplinli çalışarak emekleriyle bu dereceyi fazlasıyla hak eden güzel takımımızı okulum adına kutluyorum” dedi.