Gençlerbirliği Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda, İlhan Cavcav katılan bütün delegelerin oyunu alarak 19. kez başkanlığa seçildi.
Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği’nin Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapılan genel kurulunda, 758 delegenin 149’u oy kullandı. Kurulda Divan Başkanlığını eski TFF Hukuk Kurulu üyesi İsmail Özersin yaptı.
Kırmızı-siyahlı kulübünün genel kuruluna, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gençlerbirliği’nde oynayan eski futbolcular ile delegeler katıldı. Kurulda, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Mali Bütçe oy birliği ile ibra edildi.
Yapılan sayımın ardından seçime tek aday olarak katılan İlhan Cavcav, 149 delegeden geçerli olan 147’i oyu alarak, 19. kez başkanlığa seçildi. 2 oy geçersiz sayıldı.
CAVCAV: "NE MAÇ ALDIM NE MAÇ SATTIM"
37 yıldır Gençlerbirliği’nin başkanlığını yürüten İlhan Cavcav, Genel Kurul’da yaptığı konuşmaya anılarıyla başladı. Cavcav, "Bir takımımızla müsabaka yapacaktık, galibiyetimiz, mağlubiyetimiz önemli değildi. Bir kulüp başkanı bana geldi, tanımıyorum da, ’Aşağıda bir araba var, arabada bir çanta var, sekretere söyle getirsin’ dedi. ’Peki’ dedim, yolladım. Hakikaten çanta geldi. Çantayı açtım, ’bu ne’ dedim. ’50 milyon, sayın başkan bana 1 puan vereceksin’ dedi. Olur olmaz bir buçuk saat uğraştılar parayı almadım. 37 yıl içerisinde şeref ve namusumla söylüyorum, ne maç aldım, ne de maç sattım. Bunu değerli üyelerimin bilmesini istiyorum. Bana parayı temsil eden adamla, o sene TFF’ye gittik toplantıya, Bursa’da Çelik Palas Oteli’nde toplantı yapıldı. Meyhaneye indik, herkes birer kadeh içki içiyor filan. Bu başkan kalktı, ’En büyük başkan Cavcav’ dedi. Sayın başkan ne oldu dedim, ’50 milyon verdim almadı’ dedi. ’Yahu alsaydım şimdi burada aldı diyecektin’ dedim. Bunlar yaşadığım şeyler" ifadelerini kullandı.
Uzun yıllar futbolun içinde olduğunu belirten Cavcav, "Ufak tefek rahatsızlıklarım var ama bugüne kadar sıfırdan aldığımız bir kulübü bugünlere getirmek yalnız benim işim değil. 37 yıl içerisinde yönetim kurulumuzda görev almış çok değerli kardeşlerimizin hizmetlerini de inkar edemeyiz. Bugüne kadar yönetim kurulumuzda görev almış bütün arkadaşlarıma minnet ve şükran duyuyorum" dedi.
"TESİSLERİ YOKTAN VAR ETTİK"
Beştepe Tesisleri’ni yoktan var ettiklerini dile getiren Cavcav, "Tesislerimizi yapacak olsak şu an 50-60 milyon liraya bu tesisleri yapamayız. Gerek futbol altyapımız gerek kulübümüz gerek futbol okulumuz ve özellikle Gençlerbirliği’nin geleceğini vurgulayacak altyapımızda bin 500’e yakın talebemiz var. Bunu belki 2-3 bine çıkaracağız fakat yerimiz kafi gelmiyor. Gene kardeş kulübümüz ve bizim uhdemizde olan bir Hacettepespor Kulübümüz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tahsis edilen 65 dönümlük bir arazi var. Buraya da tesisimizin aynısını yapma çabası içerisindeyiz ancak sit alanı olması sebebiyle müsaade alamıyoruz. Alamadığımız için gerek tesis gerek sahaları yapmak olanağı yok" ifadelerini kullandı.
"OLURLUK BELGESİNİ UEFA’YA GÖNDERMEDİĞİMİZ TAKDİRDE OYNAYACAĞIMIZ STAT YOK"
"1935 doğumlu İlhan Cavcav olarak, Ankara’da doğdum ve bu yaşlara Ankara’da geldim" diyen Cavcav, "Bugün üzülerek ifade etmek istiyorum, bunu bir maksat için de söylemiyorum, Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanımızın uhdesinde 2-3 futbol takımı var. Bir de bugün 20 bin seyirciyi 19 Mayıs Stadı’na aldığımızda stadın çökmesi ihtimalinin yüzde 90 olması nedeniyle Valilik’ten ’olurluk’ belgesi alamıyoruz. Valiye iki üç defa telefon ettim. Eğer bu belgeyi alıp UEFA’ya göndermediğimiz takdirde maalesef Gençlerbirliği’nin oynayacak stadı yok. Durum Ankara için bu kadar acı" şeklinde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e seslenen Cavcav, "Yeniket Stadı belediyemizin yapmış olduğu bir stattır. Büyükşehir Belediyesi değil yalnız bütün belediye başkanları bizim başkanımızdır, hepsine sonsuz saygı duyuyoruz. Yenikent Stadı’nın zaman zaman Gençlerbirliği Kulübü’ne tahsis etmesini önemle rica ediyorum" dedi.
"BU PROJE EN BÜYÜK HAYALİM"
"Allah nasip ederse Gençlerbirliği olarak ilk, orta ve lise başta olmak üzere bir kolej kurmak istiyoruz" diyen Cavcav, "Kafamda bu var. Bu konuda yeni seçilecek yönetim kurulu arkadaşlarımızla mutabakata varıp Büyükşehir Belediyesi’nden veya Çankaya Belediyesi’nden arazi tahsis edilmesi durumunda bu koleji Gençlerbirliği adına kurup, Gençlerbirliği ismini ve orada yetişecek gençleri hem futbola hem tahsil hayatlarını yürütmelerini arzu ediyorum. Böyle bir projenin yapılması en büyük hayalim" ifadelerini kullandı.
GENÇLERBİRLİĞİ SON 3 YILDA 4.5 MİLYON ZARAR ETTİ
Başkan Cavcav, SGK ve vergi dairesine borcu bulunmayan Gençlerbirliği’nin kasasında şu an itibarıyla 60 milyon 170 bin TL’sinin olduğu açıklandı. Kulübün son 3 yılda 4 milyon 500 bin TL zarar ettiği bildirildi. Genel Kurul, İlhan Cavcav’ın yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.
YÖNETİM KURULU SİL BAŞTAN
Gençlerbirliği Kulübü’nün olağan genel kurulunda, yeniden başkanlığa seçilen İlhan Cavcav, yönetim Kurulu listesinde 11 yeni isme yer verdi.
ATO Meclis Salonu’nda yapılan ve 758 delegeden 149’unun oy kullandığı genel kurulda, 2 oy geçersiz sayıldı. Kırmızı-siyahlı kulübün 18 kişilik yönetim kurulunda 13 yeni ismin yönetimde yer almasının yanı sıra Cavcav’ın oğlu Önder Cavcav’ı da yönetim kurulunda çıkarması dikkat çekti.
Niyazi Akdaş, Halil Erkman, Şahin Kartal, Bülent Üstündağ, Kerem Doğan, Rıza Koç, Canpolat Aras, Özgür İncesu, Erdal Cömert, Özkan Topal, Sinan Gürsoy kulübün yeni yönetim kurulu üyeleri oldular.
İlhan Cavcav başkanlığındaki yönetim kurulunun diğer üyeleri ise, Murat İşcan, Hıfzı Kuruşa, Murat Cavcav, Murat Yıldız, Arda Çakmak, Merdan Hürmeydan, Arif Ölmez’den oluştu.