Spor Toto Süper Lig’in son maçında Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalan İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.
Mersin’deki karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, özellikle rahmetli Süleyman Saba’nın adının verildiği bir sezonda süper ligde olmaktan ve bu ilk senelerini 4’üncülükle tamamlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Avcı, "Bizim için keyifli bir sezondu. Doğru yerde bitirdik. Gelişen bir kulübüz. Oyunu değerlendirmek gerekirse. İlk 15 dakika iyi başladık, pozisyonlarımız vardı. Sonrasında Mersin İdmanyurdu takımı devreye girdi. İyi bir takım. Onlar da bu sene saygı gösterilecek takımlardan bir tanesi, iyi şeyler yaptılar. Bireysel hatalardan, baskı anında basit top kayıplarından 2-0 mağlup duruma düştük. Yaptığımız hamlelere oyuncular çok doğru cevaplar verdi ve 2-2’yi yakaladık. Maçı da kazanabilirdik. Ligin ilk 6 sırasında ve Türkiye ligi şampiyonluğunu yakalamış kulüpler arasında bizim de bulunmamız, son derece mutluluk verici. İlk defa kulübümüz tarihinde Avrupa kupalarına gidiyor. Bu da bizim için önemli bir gelişim. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.
MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, sezonu istedikleri yerde bitirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti, "Ancak daha iyi olabilirdik" diyen Çalımbay, "Devre arasında transfer yapabilseydik, belki daha yukarılarda oynayabilirdik, belki bugün Başakşehir ile 3’üncülük, 4’üncülük maçını oynayabilirdik. Ama buna rağmen oyuncularım, sezon başından bu yana gerçekten mükemmel bir grafik çizdiler. Mükemmel bir performans gösterdiler. Ne kadar eksik olsak da transfer yapmamış olsak da ligi iyi bir yerde bitirdik" diye konuştu.
Bugün maçın mükemmel bir mücadele olduğunu dile getiren Çalımbay, "İki takım da kazanmak için gereken her şeyi yaptı. Ta ki, biz 10 kişi kalana kadar. Tabii ligin sonu, 10 kişi kaldığınızda çok büyük bir dezavantaj. Ama Murat Ceylan gibi yılların tecrübeli bir oyuncusunun, bunu yapmaması gerekiyordu. Rahatlıkla sahadan çıkabilirdi. Biz golü yemeden önce zaten oyuncu değişikliğini yapacaktık Murat ile ilgili ama maalesef golü yedik. Biz 10 kişi kaldıktan sonra yine iki pozisyon yakaladık. Ama karşımızdaki takımın hedefi vardı ve her türlü riske girdi. Ama bizim hedefimiz lige baktığımızda buydu, bunu da gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
Çalımbay, bir gazetecinin ’CAS kararı ve Mersin İdmanyurdu’nda devam edip etmeyeceği’ yönündeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Ben henüz Mersin İdmanyurdu yönetimi ile görüşmedim. Tabii ki görüşeceğiz. Sezon içinde tabii ki bir sürü sıkıntılar yaşadık. Bunları yönetimimizle tartışacağız, konuşacağız. Zaten ben Mersin İdmanyurdu ile görüşmeden başka bir takımla net bir şekilde görüşmem mümkün değil. CAS’ın kararını bekledik. Yine bekleyebilirim. Ama ondan önce bir görüşme yapıp, bazı şeyleri de söyleyebiliriz. Onun için ne Mersin İdmanyurdu ile benim öyle net bir görüşmem oldu ne de diğer takımlarla. Ama tabii öyle konuşabileceğimiz takımlar da var. Ama dediğimiz gibi önce Mersin İdmanyurdu ile konuştuktan sonra yolumuzu çizeceğiz. Tabii mecburen CAS’ın kararlarını da beklemek gerekiyor. Çünkü ona göre plan, program yapmak gerekiyor. Transfer yasağı gelirse ya da kalkarsa ona göre yolumuzu çizmek gerekiyor."