İstanbul Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında kendi evinde oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına başladı.
İstanbul Başakşehir Tesisleri’nde, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde turuncu-lacivertli futbolcular antrenman yaptı. Basına ilk 15 dakikası açık olarak yapılan antrenmanda sakatlığı devam eden Semih Şentürk ve fizyoterapist ile çalışmalarını sürdüren Stephane Badji katılmadı.
AVCI: “AVRUPA YARIŞININ İÇERİSİNDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Geçen hafta ligin en iyi takımlarından biri ile oynadıklarını belirten İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Devreye 1-0 önde girmiştik. Birkaç pozisyonu değerlendiremedik ve durum 1-1’e geldi. Birkaç net pozisyon kaçırdık. Önemli oyuncuların bulunduğu bir takıma yenildik. Mücadelede 75 dakika iyi oynadık ama son 15 dakika oyun disiplininden koptuk. Oyun disiplininden kopmamız benim canımı sıktı. Kalan haftalarda Avrupa kupaları için eşit puanda olan takımlar var. Bu yarışın içerisinde olmaya çalışıyoruz. Kağıt üzerindeki fikstür hiçbir zaman belli olmuyor ama bu fikstürü lehimize çevirmeye çalışacağız. Durumumuz oldukça iyi. Moralimiz oldukça iyi. Semih dışında bir sakatımız yok” dedi.
“BİZ ÇOK ÇABUK VE KOLAY MAĞLUP OLAN BİR TAKIM DEĞİLİZ”
Bu hafta sonu kendi evlerinde oynayacakları Eskişehirspor karşılaşması hakkında ise tecrübeli teknik adam, "Eskişehirspor puan olarak alt sıralarda olan ama kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Bu hafta lig bizim maçımızla başlayacak. Bu haftayı en iyi şekilde geçip rakiplerimizin maçlarını bekleyeceğiz. Biz çok çabuk ve kolay mağlup olan bir takım değiliz. Ligde toplam 5 mağlubiyetimiz var. Zirveye oynayan takımlara mağlup olduk” diye konuştu.
ALPARSLAN ERDEM: “ESKİŞEHİRSPOR GALİBİYETİ İLE BUNU TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ”
Geçen hafta Bursaspor karşısında çok pozisyon kaçırdıklarını belirten İstanbul Başakşehir futbolcusu Alparslan Erdem, “Maçın ilk yarısında maçı koparabilecek pozisyonlarımız vardı. Hedefimizden hiçbir sapma olmadı. Eskişehirspor galibiyeti ile bunu telafi etmek istiyoruz” dedi.
İstanbul Başakşehir’in tecrübeli futbolcusu Mehmet Batdal ise, ligin son haftalarına yaklaştıklarını vurgulayarak, “Bu hafta Eskişeirspor maçı geçtikten sonra 15 gün içerisinde 4 tane maçımız var. Bu 4 maçtan alabileceğimiz bütün puanları alarak istediğimiz yerde bitirmek için çalışacağız” açıklamasını yaptı.