İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugün oynanacak Fenerbahçe maçına ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz maç seçmeyiz. Avrupa biletini bir an önce almak istiyoruz” dedi. Gümüşdağ ayrıca, TFF Başkanlığı düşüncesinin de olmadığını söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında bugün sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan İstanbul Başakşehir, Medipol Grubu ile gelecek sezondan itibaren 4 yıllığına geçerli olacak “İsim Sponsorluğu” anlaşması imzaladı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda düzenlenen imza protokolüne kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, teknik direktör Abdullah Avcı, futbolcular Semih Şentürk ve Mahmut Tekdemir, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Medipol Sağlık Grubu İşletme Direktörü Özer Koca katıldı.
“BİZ MAÇ SEÇMEYİZ”
İmza protokolünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugün oynanacak Fenerbahçe maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Her maç bizim için önem taşıyor. Bir an önce Avrupa biletini almak istiyoruz. Biz maç seçmeyiz. Bu akşam da bizim için çok önemli bir maç var. Ligi 4. olarak bitirip, öyle taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
“TFF BAŞKANLIĞI DÜŞÜNCEM YOK”
’Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına adaylığınızı koyacak mısınız?’ şeklindeki soruya ise Gümüşdağ, “Ben kolumun altında çok karpuz taşıyorum. Sadece TFF başkanı olarak futbola hizmet etmezsiniz. Ben İstanbul Başakşehir Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı olarak futbola hizmet veriyorum. Kulüpler Birliği Vakfı’nın perşembe günü toplantısı var. Kulüpler birliği özellikle futbol ile ilgili sistem değişikliğine doğru gidiyor. TFF ile beraber ortak çalışma yapıyoruz. TFF başkanlığı ile ilgili bir düşüncem yok. TFF’nin zaten şu an başkanı var. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve İstanbul Başakşehir Başkanı olarak futbola hizmete devam etmeye devam edeceğiz” cevabını verdi.
4 YILLIK ANLAŞMA
İmzalanan protokole ilişkin de bilgi veren Göksel Gümüşdağ, “4 yıllık bir anlaşma imzalıyoruz. İstanbul Başakşehir gelecek sezondan itibaren Medipol Başakşehir ile anılacaktır. İstanbul Başakşehir futbol kulübünün 1 yılda hızlı büyümesine şahidiz. Sportif anlamda başarısı var. 1 yıl içerisinde çok önemli bir büyüme sağladı. Medipol Sağlık Grubu’nun kurumsal büyümesi de çok anlamlı. Bu anlaşmanın da ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.
Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise, “İşbirliğimizin sonucunda her bir kurumumuzun kendi liginde liderliğe oynamasını temenni ediyorum. Bu birlikteliğin sadece isim sponsorluğu düzeyinde kalmamasını ümit ediyorum. Sağlık grubu ve sporun bir araya gelmesi sağlığın geliştirilmesi açısından çok önemlidir” dedi.
Protokolün imzalanmasının ardından İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Abdullah Avcı, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Medipol Sağlık Grubu İşletme Direktörü Özer Koca’ya forma ve plaket takdim etti. Prof. Dr. Sabahattin Aydın da Gümüşdağ’a plaket sundu.