Osmangazi Belediyespor’un milli judocuları Melisa Çakmaklı, Damla Çalışkan ve Şehnaz Güz, Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Kupası Judo müsabakalarında elde ettikleri şampiyonluklarla Türkiye’nin gururu oldu.
Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Avrupa Kupasına katılan Judo Genç Milli Takımı’nda yer alan, Osmangazi Belediyespor Judo Takımı sporcuları, elde ettikleri 2 birincilik ve bir ikincilikle, Türkiye’nin takım halinde elde ettiği ikincilikte en büyük pay sahibi isimler oldu. Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettiği derecelerin yanı sıra, Çin’de düzenlenen gençlik olimpiyatlarında elde ettiği şampiyonlukla, Türkiye’nin kazandığı tek altın madalyanın sahibi olan Melisa Çakmaklı, finalde İtalyan rakibi Elisa Adrasti’yi yenerek 44 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.
Atina’da düzenlenen ve 33 ülkeden 339 sporcunun mücadele ettiği kupada, 52 kiloda ülkemizi temsil eden Osmangazi Belediyesi Judo takımı sporcularından Damla Çalışkan’da, Çakmaklı’nın ardından Türkiye’ye ikinci altın madalyayı kazandıran isim oldu. Çalışkan, başarılı maçların ardından finalde karşılaştığı Portekizli rakibi Joana Fernandes’i yenerek 52 kiloda şampiyon oldu. Osmangazi Belediyespor’un Türkiye Judo Genç Milli Takımda yer alan üç isminden biri olan Şehnaz Güz ise, finalde rakibine yenilerek 48 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üç altın, dört gümüş ve beş bronz madalya ile takım halinde ikinci olan Judo Genç Milli Takımı’nda yer alan sporcularını başarılarından dolayı kutladı. Başkan Dündar, “Bu başarı bir tesadüf değildir. Gençler, kendilerine imkan tanındığında neler yapabileceklerini bizlere göstermişlerdir. Osmangazi Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, sporun bütün branşlarına ayrım yapmaksızın destek verdik, vermeye devam ediyoruz. İlçemize, yüzmeden, atletizme, tenisten basketbola, güreşe kadar her yaştan insanımızın faydalanabileceği açık ve kapalı bir çok spor tesisi kazandırdık. Bunları yaparken hayalimiz, buradan yetişecek sporcuların ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak başarılı olmaları, Türk bayrağını gönderin en üst basamağına taşımalarıydı. Bu gün bu hayallerimizin gerçekleşmiş olduğunu görmek, bizi hem gururlandırıyor, hem de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bize bu gururu yaşatan sporcularımı ayrı ayrı kutluyorum” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Avrupa Kupası’nda 3’ü altın toplam 12 madalya kazanan Judo Genç Milli Takımı sporcularını tebrik etti. Şampiyonanın ardından bir tebrik mesajı yayınlayan Bakan Kılıç, “Ülkemiz sporunu Avrupa sıralamasında üst seviyelere taşıyan Genç Milli Judo Takımı’mızın Atina’da aldığı madalyalar ve gösterdiği başarılar hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyla birlikte sporcularımızın göstermiş olduğu azim, istek ve kararlılık bizi diğer branşlarımız için de umutlandırıyor.
Turnuvada altın madalya kazanan sporcularımız Melisa Çakmaklı, Damla Çalışkan ve Kübra Kara başta olmak üzere tüm sporcularımızı gönülden kutluyorum. Gümüş ve bronz madalya kazanan diğer sporcularımızın da azimle çalışarak altın madalyaya uzanacaklarına inanıyorum. Bu başarıların ve alınan madalyaların, önümüzdeki turnuvalarda ve olimpiyatlarda da artarak devam edeceğine olan inancımı koruyorum” ifadelerine yer verdi.