Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker’i 3-1 yenerek adını finale yazdıran Pınar Karşıyaka, tam 28 yıl aradan sonra final oynayacak. Toplamda 4 galibiyete ulaşan ekibin şampiyon olacağı final serisi, 9 Haziran Salı günü İstanbul’da oynanacak karşılaşmayla başlayacak.
TBL Play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker’i 3-1’le geçen Pınar Karşıyaka, adını 28 yıl sonra finale yazdırdı. Kaf-Kaf, finalde Trabzon Medical Park’ı geçen Anadolu Efes ile mücadele edecek. Yeşil-kırmızılı ekibin Anadolu Efes’le şampiyonluk mücadelesine girişeceği final serisinin programı da açıklandı. Seride ilk 2 maç Anadolu Efes’in evinde 9 ve 11 Haziran tarihlerinde oynanacak. Toplamda 4 galibiyet alan ekibin şampiyon olacağı seride 3. ve 4. maç ise 14, 16 Haziran tarihlerinde İzmir’de oynanacak. Gerekmesi halinde 5. maç İstanbul’da, 6. maç İzmir’de, 7. maç ise yine İstanbul’da oynanacak.
28 YIL ÖNCE YİNE ANADOLU EFES’LE FİNAL
Yeşil-kırmızılı İzmir ekibi, 1983-1984 sezonunda yine finalde karşılaştığı Anadolu Efes’e yenilerek şampiyonluğu kaçırmıştı. 1986-1987 sezonunda finalde Galatasaray’la karşılaşan Pınar Karşıyaka, rakibini 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.