Karadeniz Barolar Futbol Turnuvası Rize’de Başladı

RİZE BAROSU 5-0’LA ŞOV YAPTI

Rize Barosu’nun ev sahipliğinde 11 il barosunun katıldığı ve 5 gün sürecek Karadeniz Barolar Futbol Turnuvası törenle başladı. Çaykur Didi stadyumunda protokolün katılımı ile yapılan başlama vuruşunun ardından Rize Barosu ile Kastamonu Barosu ilk maçta karşılaştı. Nefes kesen maçı Rize Barosu 5-0 kazandı.

Çaykur Didi Stadyumunda gerçekleştirilen Karadeniz Barolar Futbol Turnuvası açılış törenine Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, bölge illerin Baro Başkanları ile Rizeli avukatlar ve sporseverler katıldı. Rize Barosu ve Kastamonu Barosuna üye avukatların oluşturduğu futbol takımları tören öncesi sahaya ellerine Rize Barosu tarafından hazırlanan ‘Turnuvada mücadele edecek barolarımıza başarılar dileriz’ yazılı pankartla çıktı.

ÇIRAKOĞLU: MESLEKTAŞLARIMIZIN KAYNAŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, geleneksel hale gelen futbol turnuvası etkinliğini bu yıl Rize’de düzenlediklerini belirterek Türkiye’nin incisi Rize’de avukatları ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Çırakoğlu, “Baroların ve meslektaşlarımızın tanışması, kaynaşmasının yanında çok ağır ve stresli mesleğimize kısa bir ara verip zihnimizi dinlendirmek açısından bu turnuvanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Katılımcı barolarımız sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu ispatlayacaklardır. Avukatlık mesleğinin vakarına uygun bir mücadele ortaya koyacaklardır.” dedi.   

BAŞLAMA VURUŞU YAPILDI

Karadeniz Barolar Futbol Turnuvasının açılış maçında Rize Barosu ile Kastamonu Barosu karşı karşıya geldi. Protokol üyelerinin gerçekleştirdiği başlama vuruşunun ardından iki takım 35’er dakikalık iki devre halinde karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Rize Barosu ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçı 5-0 kazandı. Rize Barosunun gollerini Uğur Akkurt (3) Kürşad Mercan ile Mustafa Terzioğlu kaydetti. 3 gol atarak hat-trick yapan Uğur Akkurt göz doldurdu.  

5 GÜN SÜRECEK

Karadeniz Barolar Futbol Turnuvasına Rize’nin yanı sıra Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Düzce, Amasya, Tokat, Kastamonu, Çorum, Karabük illerinden Baroların futbol takımları katılıyor. 5 gün sürecek turnuvada eşleşen barolar Çamlıhemşin ve Ardeşen İlçe Statlarında karşı karşıya gelecek. Turnuvanın sonunda şampiyon baro takımı kupayı kazanacak.