Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Gaziantep’e kazanmak için geldiklerini belirterek, "Ben 1-1’den sonra beraberliğe oynamıyorum. Yabancı statüsünden dolayı oyuncu sokamıyoruz. Dışarıda çok önemli iki yabancı oyuncu var. Bunun için de yabancı çıkartmak gerekiyor. Buna rağmen oyun için bir çok değişiklikler yaptık. Nihayetinde bu işin imzasını atan oyuncu arkadaşlarım. İyi mücadele ettiler, iyi bir gol attılar. Nihayetinde çok önemli 3 puan aldık. Biz Rize şehri, Karadeniz’deki insanlar adına sevinçli bir skorla dönüyoruz. Şehrimizi sevindiriyoruz, mutluyuz ama diğer arkadaşlarımızın üzüntüsünü, kaybedenlerin üzüntüsünü de paylaşıyoruz. Nihayetinde futbol bu. Daha iyi organize olup mücadeleye devam. Kulüpler para harcıyor, oyuncu alıyor, oyuncuyu oyuna sokamıyorsun. Yani benim iki tane oyuncum var. Maçın başında bunlardan bir tanesini oynatmayı düşündüm. Kıvanç ile Giray yok. Çok önemli oyuncu. Bir tanesi defansta oynuyor. İkisi de önemli oyuncu. Yabancıyla başlıyorum 5 yabancı. Şimdi oynatamıyorsun. Bir maç öncesini düşünün, iyi oynamış yabancıların bir sonraki maça kart cezalısı, sakatlıktan dolayı başka bir oyuncuyu o bölgede kullanıyorsun ama bir terslik var bu işte" dedi.
GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise ilk yarı maça fena başlamadıklarını belirterek, "Top bizdeydi. Çok fazla pas yaptık ama öne doğru az gittik. 0-0’lık bölümde çok problem değildi bu ama gol yedikten sonra öne doğru biraz daha gitmemiz gerekiyordu. Çok fazla arkada oynadık. Top ayağımızda kaldı, pasları biz yaptık. İkinci devre yaptığımız değişiklikle biraz da ofansif bir takıma döndük. Camara ile Muhammed’i öne koyup Ferhat’la daha çok pozisyona girdik. Rakibin üzerinde çok baskı kurduk. Bu baskı golü de getirdi. Golden sonra girdiğimiz çok net pozisyonlar da var aslında. İkinci golü de bulabilirdik. Maç da böyle gidiyordu. İkinci golü bulabileceğimiz şekilde gidiyordu. Rizespor’un da tabi ki kaliteli ayakları var. Onların da geldiği, kalemize denediği pozisyonları oldu. Faul bizim kalemizde gol oldu. İkinci yarıya baktığımızda kazanmamız gereken bir maçtı diye düşünüyorum. Kaybettiğimiz için tabi ki çok üzüntülüyüz. Bu maçı 3 puan alıp puanımızı yükseltmek istiyorduk. Bir üst taraftaki takımları yakalamak istiyorduk. Kazanamadığımız, kaybettiğimiz için çok üzgünüz” şeklinde konuştu.