Kasımpaşa Teknik Direktörü Önder Özen, Eskişehirspor deplasmanından galip ayrılarak yükselişe geçmek istediklerini söyledi.
Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig’de 30. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek. Lacivert-beyazlılar bu maçın hazırlıklarına Kemerburgaz Tesisileri’nde başlarken, teknik direktör Önder Özen idman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Özen, savunmada sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bunu görmezden gelmeyeceğiz. Ligin en fazla gol yiyen ekibiyiz. Bunun üzerinde duracağız. Bursaspor maçında oyuncularımın inanmış olduğunu gördüm. Bir adım attık ama yetmez. Tek tek düşüneceğiz maçları. Eskişehirspor’u yenip aşağı sıralarla ilgili kafamızda soru işareti kalmamalı. Bu anlamda ligin bizim için netleşmesi lazım" dedi.
"HER MAÇTAN SONRA YENİ BİR HEDEF BELİRLEYECEĞİZ"
Matematiksel olarak küme düşme ihtimallerinin bulunduğunu ve bunu bu hafta kaldırmak istediklerini ifade eden Özen, "Eskişehirspor’dan alacağımızı puanlar yeni hedefler koydurabilir bize. Kazanacağımız her maçtan sonra yeni bir hedef belirleyeceğiz. Üst üste ilk kez iki maç kazandık. Neden sezon sonuna kadar kazanmayalım? Buradaki profesyonellere, ’Bir kalite var ama neden sonuç yok?’ diye sordum. Anlattıkları şeyle düşündüğüm şeyler paralel. Oyuncuların morali düşüktü. Bununla mücadele ediyoruz. Futbol ne kadar profesyonel olsa da duygusuz olacak bir iş değil. Ligin ilk yarısında Bursaspor’dan 5 gol yemiş Kasımpaşa buradan bir gurur meselesi çıkartarak sahaya çıktı. Bunu da gösterdiler. Duygusal anlamda eksiklerimizi kapatacak kalitemizin olduğunu gösterdik"
İLHAN EKER: "BİZE YAKIŞMAYACAK SONUÇLAR ALIYORDUK"
Kasımpaşalı oyuncu İlhan Eker, kalan maçları galibiyetle kapatmak istediklerini dile getirerek, "Gol yedikten sonra kırılgan bir yapıya sahiptik. Bunlara halletmeye başladık son iki haftada. Bize yakışmayacak sonuçlar alıyorduk. Bunun farkındaydık ama son iki haftada istediklerimizi hayata geçirdik. Tekrar motivasyon sağladık. Çok iyi ve kaliteli bir takımız ve kalan haftalara maç maç bakacağız. Eskişehir’den bize yakışan 3 puanı alıp dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Lacivert-beyazlı bir diğer futbolcu Tunay Torun de yollarına galibiyetlerle devam etmek istediklerini anlatarak, "Hocamız öncelikle takım savunmamızı iyi yapmamızı istedi. Defans bölgesinde daha çok çalıştık. Kalitemiz belli. Doğru hücuma çıkıyorduk, defansı da düzeltince sonuçlar geldi" diye konuştu.