Galatasaray Başkan Adayı Turgay Kıran, sarı-kırmızılı kulübün problemlerini bildiklerini belirterek, seçimden galip çıkacaklarını söyledi.
Galatasaray başkan adayı Turgay Kıran, sarı-kırmızılı kulübün Kalamış tesislerinde yönetim kurulu tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kıran, önemli açıklamalarda bulundu.
Galatasaray başkan adayı Turgay Kıran, önemli bir şekilde başkanlık yolunda yürüdüklerini belirterek, Galatasaray’ın problemlerini bildiklerini, bu seçimin galibi çıkacaklarını ve bundan ümitli olduklarını söyledi.
“BİAT KÜLTÜRÜNE SON VERECEĞİZ”
Yıllardır süregelen biat kültürüne son vereceklerini belirten Kıran, “8 bin üyemiz var. Galatasaray bu statükodan vazgeçmek istiyorsa bize oy verecek. Dolayısıyla yıllardan beri süregelen bu biat kültürüne biz son vereceğiz. Bu biat kültürünün arkasında oy potansiyeli yaklaşık bin 400, bin 500. Bizim durumumuz şu an 3 bin 3 bin 500 civarında. Galatasaraylı üyeler bu kültürün değişmesine inanıyorlarsa, gelecekler buna son verecekler. Ondan sonra da sayın İnan Kıraç 1 oy alacak, diğerlerinin de kendi oyları olacak. Onlar da gelirler Galatasaray Kulübü’nde oylarını birilerine verirler” ifadelerini kullandı.
“BÖYLE OLMADIĞINI GÖRECEKLER”
İnan Kıraç’ın algı operasyonu yaptığını belirten Kıran, “Şu an Kıraç’ın 1 oyu olmadığını biliyoruz. Yapmış olduğu açıklamalarda, özellikle Çanakkale’de bir yanında lise, bir yanında rektörümüz, bir yanına da Dursun Özbek’i alıp bir algı operasyonuyla, sanki vakıf Kıraç vakfı, yönetim kurulu başkanı seçecekmiş gibi bir algı gösteriyorlar. Böyle olmadığını görecekler. Buna son vereceğiz” şeklinde konuştu.
“O İŞ O KADAR KOLAY DEĞİL”
"Seçildikten sonra derin yapı sizi başkanlıkta tutar mı" sorusuna ise Kıran, “Onların gücü yok ki. Güç genel kurulun gücü. Yoksa oradakiler tutar, tutmazlar o kadar kolay değil o iş. Adnan Polat tutulmaya geldi. Yoksa şu anda da başkandı. Biz bu düzene son vereceğiz” dedi.
Öte yandan başkan adayı Kıran, programda katılımcılarla tek tek konuşarak projelerini anlattı.