Koç Holding’in düzenlediği gençlik festivali Koç Fest, bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Koç Fest, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın finalleri ile eş zamanlı gerçekleşecek. Festival bu yıl ki startını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde verecek.
Koç Fest 18 Nisan - 17 Mayıs tarihlerinde ilk olarak Muğla’nın ardından sırasıyla Balıkesir, Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta’da üniversitelileri spor ve müzik ile buluşturacak. Koç Fest kapsamında, bu yıl ünlü rock grubu Athena’nın sahne alacağı bildirildi.
Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, festival ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversiteliler spor ve müziği bir arada çok sevdi” dedi.
Koç Fest ile 9 yılda 100 bin kilometre yol kat ettiklerini de ifade eden Kızıl, “32 şehirde 2,5 milyondan fazla gence ulaştık. Sponsoru olduğumuz ‘Üniversite Spor Oyunları’ kapsamında 9 yılda 160 bin sporcu mücadele etti. Üniversite sporlarına olan ilgi de 9 yılda büyük ilerleme kat etti. Amatör branşlara verdiğimiz desteği her yıl artırdık. 22 bin sporcumuz da müsabakalara katılıyor” açıklamasını yaptı.
Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, “Spor, eğlence, teknoloji ve müziği içinde barındıran bir gençlik festivali olan Koç Fest ile 9 yılda 100 bin kilometre yol kat ettik. 32 şehirde 2,5 milyondan fazla gence ulaştık. Amatör branşlara verdiğimiz desteği her yıl artırarak mücadele edilen branş sayısını 46’ya yükselttik. Bu yılda 17 Nisan - 18 Mayıs tarihleri arasında Muğla’nın ardından sırasıyla Balıkesir, Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta’da gerçekleşecek olan finallere 185 üniversiteden 22 bin sporcunun katılımını beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Tuncel, açıklamalarının son bölümünde ise, “Spor aracılığıyla rekabetin pozitif yönlerini yaşatmak ve uzun vadede sportif değerlerin tüm toplumda yaygınlaşmasını sağlamak hedefiyle yola çıktığımız bu projede başarı elde eden gençlerin, gelecekte ülkemizi yurt dışında farklı platformlarda temsil edeceğini bilmek, bu alandaki çalışmalarımızda bize büyük cesaret ve motivasyon vermektedir” diyerek sözlerini sonlandırdı.